Baronul puilor scapă iar de arest, Camera Deputaţilor nu a întrunit cvorumul necesar pentru vot

Parlamentarul Florin Popescu a scapăt de arest pentru a doua săptămână consecutiv, întrucât Camera Deputaţilor nu a avut cvorumul necesar.

RomaniaTV.net
13 mai 2014, 07:54
Baronul puilor scapă iar de arest, Camera Deputaţilor nu a întrunit cvorumul necesar pentru vot

Astfel, s-a constatat că nici marţi nu se poate ţine şedinţa în Camera Deputaţilor, din lipsă de cvorum, iar votul asupra urmăririi penale în cazul lui Florin Popescu a fost din nou amânat.

Nu este prima dată când Florin Popescu scapă de această decizie, tot din cauza lipsei de cvorum. Marţea trecută, Camera Deputaţilor urma să dezbată raportul Comisiei juridice cu privire la solicitarea de încuviinţare a arestării preventive a deputatului Florin Popescu. Dar, din lipsă de cvorum, această dezbatere a fost amânată.

Citeşte şi Ponta: Puii ceruţi de deputatul Popescu nu erau pentru PSD, ci pentru Băsescu

Potrivit DNA, în cursul anului 2012, Florin Popescu, folosind influenţa şi autoritatea decurgând din funcţia de preşedinte al PDL Dâmboviţa, i-a cerut administratorului unor societăţi comerciale cantitatea de 50.000 – 60.000 pui grill (60 – 80 tone, cu valoare de peste 400.000 lei) pentru a o distribui în scop electoral cetăţenilor din judeţul Dâmboviţa, în campania electorală pentru alegerile locale din iunie 2012, când a candidat pentru un nou mandat de preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa.

Citeşte şi Deputatul Florin Popescu a demisionat din PMP, dar a scăpat de arestarea preventivă

DNA susţine că, pentru a împiedica descoperirea faptei de corupţie, omul de afaceri respectiv a livrat produsele în pungi neinscripţionate, dintr-un spaţiu de depozitare închiriat şi folosit de o societate comercială care nu îi aparţinea.