Florin Roman, secretar general adjunct PNL: Guvernul Grindeanu trebuie să plece. Nu ne dorim anticipate

Florin Roman, secretarul general adjunct al PNL, a declarat joi că PSD ar trebui "să asculte vocea străzii" și să înlocuiască Guvernul Grindeanu, pe care el l-a catalogat "imoral", "compromis" și care "a aruncat România în haos", parlamentarul susținând de asemenea că PNL nu dorește alegeri anticipate.

09 feb. 2017, 13:49
Florin Roman, secretar general adjunct PNL: Guvernul Grindeanu trebuie să plece. Nu ne dorim anticipate

„Este un guvern imoral, este un guvern compromis, este un guvern care a aruncat România în haos în ceea ce privește situația internă, este un guvern care nu mai are credibilitate externă și, din acest motiv, Guvernul Grindeanu trebuie să plece acasă. Noi nu dorim să accedem la putere prin alte chestiuni, de genul ăsta, cum s-a vehiculat. PSD-ul are majoritate în Parlament, are destui oameni care pot fi membri ai Guvernului, al unui guvern, sperăm noi, al României și nu al lui Dragnea, și poate guverna în continuare liniștit”, a afirmat, într-o conferință de presă, Florin Roman, potrivit Agerpres.

Parlamentarul liberal crede că în caz contrar oamenii din stradă nu se vor liniști, aceștia neputând fi păcăliți și opriți.

„Dacă protestele de stradă vor continua, sunt convins că acest guvern nu mai poate să reziste și va demisiona”, a opinat Florin Roman.

Întrebat dacă alegerile anticipate ar reprezenta o soluție, liberalul a răspuns negativ.

„Nu. Și nici nu ne dorim alegeri anticipate. Și nu avem de ce. Avem un vot legitim pe data de 11 decembrie. PSD — ul a câștigat alegerile, are un program de guvernare, are majoritate parlamentară, domină toate instituțiile statului, are cel mai mare număr de primari, de președinți de consilii județene, mai puțin Președinția. Ceea ce trebuie însă să facă PSD-ul este să asculte vocea străzii și să înlocuiască acest guvern nelegitim, imoral și hoț (…) și să vină cu o serie de oameni care sunt convins că au învățat din pățania acestui guvern marionetă și cred în final că și domnul Dragnea, ca autor moral al acestui scenariu, va trebui să-și dea demisia din fruntea Camerei Deputaților”, a conchis secretarul general adjunct al PNL.