Florin Tănase, audiat în cazul morţii lui Patrick Eckeng. Ce le-a spus fotbaslistul lui FCSB judecătorilor

Miercuri a avut loc o nouă înfăţişare în dosarul unde se caută vinovaţii pentru moartea lui Patrick Ekeng. Florin Tănase, jucător la Viitorul în acel meci cu Dinamo, le-a spus judecătorilor tot ce-şi mai aduce aminte de la acel episod tragic.

21 nov. 2018, 14:38
Florin Tănase, audiat în cazul morţii lui Patrick Eckeng. Ce le-a spus fotbaslistul lui FCSB judecătorilor

Le-am spus judecătorilor tot ce mi-am adus aminte de acum doi ani şi ceva. Ce am declarat şi atunci imediat după ce s-a întâmplat tragedia. Audierea a fost simplă. Am dat o declaraţie imediat după moartea lui Ekeng şi mi-am menţinut-o şi azi. Nu îmi face plăcere să vorbesc despre acest subiect„, a spus Florin Tănase, pentru Telekom Sport.

În sala de judecată, Tănase a explicat cu lux de amănunte ce s-a întâmplat pe teren, în finalul meciului dintre Dinamo şi Viitorul, atunci când Patrick Ekeng, intrat în minutul 70, s-a prăbuşit pe teren şi, mai apoi, a decedat la spital.

„Ţin minte că a căzut în spatele meu. M-am dus să-l iau de mână şi să-l întorc într-o parte. Ekeng era în spatele meu, eu eram la centrul terenului. S-a auzit căzătura. Am văzut că era întins. Nu mai ştiu dacă am fost primul lângă el. L-am luat de o mână şi l-am întors pe o parte, căzuse pe spate. Se auzea un horcăit. Avea maxilarul blocat, îşi pierduse cunoştinţa. Ochii erau blocaţi, deschişi.

Nu ştiu ce să zic, imediat a venit medicul clubului Dinamo. L-a pus pe spate şi a început să-l resusciteze. L-a apăsat pe piept şi nu îmi aduc aminte. La un minut sau un minut şi jumătate a venit ambulanţa. Nu am văzut doctorul. Nu ştiu cine era doctorul. Oamenii de la ambulanţă au luat targa. Când l-au pus pe targă, nu mai respira, asta am observat. Cam două-trei minute a durat până l-au urcat în targă. L-au şi scăpat, se lăsa targa în jos. Nu ştiu ce i-au făcut cât au stat pe teren, eram întors cu spatele„, a spus Florin Tănase, citat de Gazeta Sporturilor.