Focar de Hepatită A la o şcoală din Craiova

Focar de hepatită la Şcoala Specială „Sf. Mina“ din Craiova. Mai mulţi elevi, dar şi paznicul unităţii de învăţământ au fost diagnosticaţi cu hepatita A. În prezent, două persoane sunt internate în spital, potrivit gds.ro. Şcoala a intrat în carantină.

RomaniaTV.net
17 ian. 2018, 08:40
Focar de Hepatită A la o şcoală din Craiova

Primele trei cazuri au fost înregistrate în luna noiembrie. Îmbolnăvirile au continuat, fiind înregistrate alte șapte cazuri în decembrie și șase cazuri în ianuarie. În prezent, două persoane sunt internate la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Craiova. Virusul a fost luat și de un îngrijitor.

După apariția focarului, în școală s-a făcut dezinfecția și au fost vaccinați elevii intraţi în contact cu cei bolnavi.

Singura măsură luată de ISJ Dolj a fost aceea de a cere conducerii școlii o situație reală și a întreba cum s-a acționat.

„În urma situației apărute la Școala Specială Sf. Mina din Craiova vă comunicăm că în acest moment la nivelul unității școlare sunt înregistrate două cazuri: un elev cu hepatită virală A și un îngrijitor, ambii fiind spitalizați. În unitatea școlară s-a instituit carantină și s-a demarat procedura specifică cu privire la măsurile care trebuie luate de către elevi şi părinți în situația apariției unor boli contagioase. Măsurile au fost afișate în școală și în toate locurile vizibile, pe toate căile de acces”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului Școlar Județean Dolj.