Focar de TBC într-o şcoală, elevi îmbolnăviţi de profesoara de sport

Focar de TBC într-o şcoală din Buzău. 20 de elevi au ieşit pozitiv la testarea tuberculinică după ce profesoara de sport a primit diagnosticul de TBC. Elevii urmează sa fie consultați de un medic specialist care va stabili dacă au sau nu TBC.

RomaniaTV.net
20 dec. 2017, 10:53
Focar de TBC într-o şcoală, elevi îmbolnăviţi de profesoara de sport

La şcoala unde predă profesoara învaţă în total 114 elevi. Dintre aceştia, 20 au fost depistaţi cu virusul care produce tuberculoza, asta după ce profesoara de sport a fost diagnosticată la Bucureşti cu o formă mai uşoară a bolii.

„Doamna s-a simtit rau, a avut o perioada acasa, s-a simtit rau slabita, a mers la spital si a fost diagnosticata cu cancer. La Bucuresti a facut alte analize din care i s-a spus ca are o forma de TBC usoara nefiind transmisibilă”, spune un coleg.

Testaţi au fost şi profesorii, rezultatul fiind negativ, mai ales că profesoara susţine că forma de TBC pe care o are nu este transmisibilă.

Cei 20 de elevi vor fi consultaţi de un medic specialist care va stabili dacă aceştia au luat boala de la profesoară. Aceasta se află în prezent în concediu medical, iar cei de la DSP monitorizează situaţia.