Focar de varicelă într-o şcoală din Drobeta Turnu Severin

Alertă în Mehedinţi. Zeci de elevi ai Liceului Pedagogic Ștefan Odobleja din Drobeta Turnu Severin s-au îmbolnăvit de varicelă. Cursurile au fost suspendate, iar elevii au fost trimişi acasă şi se vor întoarce când nu va mai fi niciun pericol şi spaţiul va fi igienizat.

RomaniaTV.net
15 dec. 2017, 06:29
Focar de varicelă într-o şcoală din Drobeta Turnu Severin

11 elevi din clasa pegătitoare de la Liceul Pedagogic Ștefan Odobleja din Drobeta Turnu Severin s-au îmbolnăvit de varicelă în ultimele două luni. Conducerea instituţiei de învăţământ a decis suspendarea cursurilor. S-a făcut dezinfecție în încăperea unde învățau elevii, însă operațiunea ar trebui realizată în întreaga clădire.

Pentru a elibera sălile de clasa s-a decis scurtarea orelor și mutarea tuturor elevilor într-un alt corp de clădire.

„La nivelul unităţii noastre a apărut un focar de varicelă. Pot să vă confirm faptul ca unii copii sunt suspecţi de varicelă şi alţii într-adevăr au avut. S-au facut toate demersurile legale atât de către conducerea unităţii, cât şi de cabinetul medical”, a declarat directoarea liceului.

Toate cazurile sunt şi în evidenţa medicilor de la DSP Mehedinţi, care spun că în afara acestui focar s-au înregistrat doar cazuri izolate în alte şcoli.

Medicii avertizează că perioada de incubaţie, de la expunerea la virusul varicelei până la apariția primelor semne de boală, este între 14 și 16 zile. Așa ca este posibil să apară în zilele următoare cazuri noi de îmbolnăvire.

Numărul cazurilor înregistrate anul acesta este de 140 de îmbolnăviri.