Focuri de armă la frontiera din Suceava pentru reţinerea unor contrabandişti

Poliţiştii de frontieră suceveni au fost nevoiţi să tragă trei focuri de armă pentru reţinerea mai multor contrabandişti de ţigări care încărcau un autoturism de teren cu ţigări de contrabandă.

06 mai 2016, 10:39
Focuri de armă la frontiera din Suceava pentru reţinerea unor contrabandişti

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Suceava, Ilie Poroch Seriţan, a declarat, vineri, că poliţiştii de frontieră suceveni din SPF Brodina au depistat, în apropierea frontierei de stat un grup de persoane ce încărca într-un autoturism de teren mai multe colete voluminoase cu ţigări de contrabandă.

El a spus că poliţiştii de frontieră au încercat interceptarea acestora şi au fost somaţi, dar pentru că nu s-au supus au tras trei focuri de avertisment.

Suspecţii au abandonat coletele şi autoturismul şi, profitând de terenul împădurit, au fugit spre teritoriul ucrainean.

În acest caz au fost anunţate şi autorităţile de frontieră din Ucraina.

Poliţiştii au găsit în zona respectivă şi în autoturismul de teren abandonat 6.490 de pachete de ţigări de diferite mărci de provenienţă ucraineană, în valoare de 71.390 de lei.

Ţigările au fost confiscate, iar autoturismul de teren, înmatriculat în Marea Britanie, a fost indisponibilizat la sediul SPF Brodina, iar poliţiştii de frontieră fac cercetări pentru depistarea persoanelor implicate în acest caz de contrabandă.