Focuri de armă la Paris: O femeie-kamikaze s-a aruncat în aer. Era rudă cu Abaaoud. Cel puţin trei morţi VIDEO

O intervenţie a forţelor speciale franceze Raid a avut loc miercuri dimineaţă la Saint-Denis, o localitate situată la periferia Parisului. Trei persoane ar fi fost murit, potrivit poliţiei, şi mai mulţi poliţişti au fost răniţi în timpul operaţiunii. Ţinta raidului ar fi belgianul Abdelhamid Abaaoud, presupusul organizator al atentatelor de vinerea trecută de la Paris, relatează AFP, citând surse polițienești.

RomaniaTV.net
18 nov. 2015, 04:33

Update 14:40 Bărbatul care a găzduit terorişti în apartamentul său fusese condamnat pentru omor, la 8 ani de închisoare, în 2004.

Update14:15 Toate cele 129 de victime ale atacurilor de la Paris au fost identificate de către specialiştii Institutului Medico-Legal din paris. 221 de răniţi se află încă în spital, unii dintre ei fiind în stare gravă, potrivit informaţiilor oferite de Guvernul francez.

Update 13;27 Femeia kamikaze care s-a detonat în timpul raidurilor poliţiei de la Saint Denis era rudă cu militantul islamist Abdelhamid Abaaoud, informează BFM TV.

Update11:04  Teroristul islamist Abdelhamid Abaaoud, supranumit şi „creierul atentatelor” din 13 noiembrie, din Franţa, nu face parte dintre cele cinci persoane suspecte arestate de forţele de securitate franceze, a informat Ministerul de Interne francez. 

dvisé par l’opération, ne fait pas partie des 5 interpellés, selon une source judiciaire. Aucun suspect n’est en fuite, indique le Ministère de l’Intérieur.

UPDATE 10:46 Imagini filmate în camera de hotel în care au locuit teroriştii  când au pregătit de atentatele de la Paris au apărut pe Internet. În aceste imagini apare Salah Abdeslam, teroristul de 26 de ani care a închiriat camerele 311 şi 312 ale unui hotel din Val-de-Marne.


UPDATE 10:28 În apartamentul din nordul Parisului, poliţiştii au găsit trei bărbaţi suspecţi, şi nu doi, aşa cum spusese proprietarul locuinţei poliţiei. Aceste persoane au fost ridicate de forţele RAID şi plasate în arest preventiv, potrivit presei franceze.

UPDATE 10:26 Parchetul francez a confirmat oficial moartea femeii kamikaze.

UPDATE 10.15: Operaţiunea antiteroristă se extinde. Percheziţii în Ariège şi la Toulouse.

UPDATE 10.10: Cinci suspecţi au fost arestaţi, anunţă presa franceză.

UPDATE 09:58  Un bărbat a declarat că a găzduit două persoane „care veneau din Belgia”, în apartamentul său din Saint- Denis, în nordul Parisului. Bărbartul a fost interpelat de poliţişti cărora le-a spus că nu ştia că cei doi erau terorişti şi că aceştia îi fuseseră recomandaţi de către un prieten, potrivit AFP.

UPDATE 09:55 Unul sau chiar doi suspecţi se ascund încă într-un apartament din Paris, potrivit presei franceze.

UPDATE 9.38: Operațiunea poliției franceze desfășurată miercuri dimineață la Saint-Denis, periferie din nordul Parisului, pentru capturarea „creierului” atentatelor teroriste din 13 noiembrie din capitala Franței, este în curs de finalizare, a anunțat ministrul francez al Justiției Christiane Taubira, potrivit presei franceze.

UPDATE 09:34 O înregistrare video a unei camere de supraveghere indică existenţa a unui alt terorist – al 9-lea – în timpul atentatelor de vineri seara, de la Paris. Este un membru al teroriştilor care au atacat atunci terasele cafenelelor şi restaurantelor, au anunţat surse apropiate anchetei, citate de presa franceză. 

UPDATE 9.15: Haos în centrul Saint Denis, militari, poliţie şi jurnalişti blochează zona. Bilanţul a ajuns la trei morţi, mai multe persoane sunt rănite. schimbul de focuri din suburbia Parisului a durat de peste trei ore. Cel puţin două persoane au fost arestate.

UPDATE 9.00: O femeie-kamikaze s-a aruncat în aer la Paris în timpul operaţiunii antiteroriste. Un alt treilea terorist a fost neutralizat, cel puţin doi poliţişti sunt răniţi.

UPDATE ORA 8.48 Operațiune antiteroristă în nordul Parisului: Școli și licee închise la Saint-Denis 

Unitățile școlare, școli și licee, vor fi închise miercuri în centrul Saint-Denis, la periferia nordică a Parisului, unde se derulează de la primele ore ale dimineții o importantă operațiune antiteroristă în legătură cu atentatele de vinerea trecută, au anunțat autoritățile locale citate de AFP. 

Potrivit surselor citate, ‘populației i s-a cerut să evite cu totul centrul localității’. Toate garniturile de metrou, autobuzele și tramvaiele care deservesc Saint-Denis au fost oprite din cauza intervenției în curs a poliției, a informat regia de transport RATP. 

UPDATE 08.14. Doi bărbaţi vizaţi de asaltul forţelor speciale Raid la Saint-Denis, aflat încă în desfăşurare, ar fi fost ucişi, potrivit unei surse din poliţie, care a adăugat că un al treilea bărbat ar putea fi de asemenea mort. Această informaţie nu a fost deocamdată confirmată, deoarece operaţiunea este încă în desfăşurare, cartierul fiind înconjurat de forţele de securitate.

„Niciun bilanţ definitiv nu este posibil atât timp cât operaţiunea continuă”, a declarat sursa citată.

Focuri de armă au fost auzite în cartier timp de peste o oră, locuitorii fiind avertizaţi să rămână în case.

UPDATE ORA 8.09. Belgianul Abdelhamid Abaaoud, presupusul organizator al atentatelor de vinerea trecută de la Paris, este ținta raidului desfășurat miercuri dimineață de poliția antiteroristă franceză într-o suburbie din nordul capitalei franceze, relatează AFP, citând surse polițienești.

Nu se știe deocamdată dacă acest individ de 28 de ani, membru activ al organizației jihadiste Statul Islamic în Siria, se afla în apartamentul din localitatea Saint-Denis, unde se baricadaseră între doi și patru suspecți.

ATENTATE PARIS. Ce se aude pe înregistrarea trimisă de ISIS. Nu este oficial, dar poliţiştii au deja o pistă

UPDATE Mai mulți polițiști, răniți într-un raid al poliției franceze la periferia de nord a Parisului

Mai mulți polițiști au fost răniți în timpul asaltului poliției franceze, ce era în curs de desfășurare miercuri în zori la Saint-Denis, periferia nordică a Parisului, în cadrul anchetei asupra atentatelor sângeroase de vinerea trecută, relatează AFP.

Potrivit mai multor surse apropiate anchetei, pompieri și martori au informat despre un schimb de focuri intens în cursul acestei operațiuni desfășurate de o subdivizie antiteroristă a poliției judiciare și de către Raid (unitatea de elită) a poliției franceze.

Surse polițienești și judiciare au explicat că mai multe persoane s-au baricadat într-un apartament la Saint-Denis, o localitate de la periferia nordică a Parisului.

Operațiunea era în plină desfășurare la ora locală 06:15(05:15GMT), relatează agenția franceză de presă.

UPDATE ORA 6.39 Schimburi de focuri în nordul Parisului, într-o operațiune a poliției

Un schimb de focuri a avut loc în cursul nopții de marți spre miercuri la Saint Denis, în nordul Parisului, în cursul unei intervenții a poliției antiteroriste, la cinci zile după atentatele sângeroase din capitala Franței, au informat surse concordante, citate de AFP.

Subdirecția antiteroristă a poliției judiciare franceze a intervenit, asistată de forțele polițienești de intervenție din cadrul Raid, potrivit unei surse apropiate anchetei.

Schimbul de focuri a fost confirmat de o altă sursă apropiată anchetei care nu a putut preciza dacă a fost vorba despre o intervenție pentru a găsi unul sau mai mulți fugari ai atentatelor. Pompierii au anunțat că o persoană a fost rănită ușor.