FOLEY a murit DIN CAUZA lui OBAMA: Preşedintele american a refuzat OFERTELE SI de eliberare a jurnalistului

Înainte de decapitarea jurnalistului american James Foley, militanţii Statului Islamic (SI) au trimis Statelor Unite o listă lungă de cereri, între care şi eliberarea unei teroriste cunoscută sub numele de 'Lady al-Qaida', scrie vineri Daily Mail, citată de Agerpres.

22 aug. 2014, 14:01
FOLEY a murit DIN CAUZA lui OBAMA: Preşedintele american a refuzat OFERTELE SI de eliberare a jurnalistului

Aafia Siddiqui, specialistă pakistaneză în neuroştiinţă care a absolvit Institutul de Tehnologie din Massachusetts, ispăşeşte în prezent o pedeapsă de 86 ani într-o închisoare din Texas pentru planificarea unui ‘atac în masă’ în Statele Unite, prin infectarea populaţiei cu Ebola şi folosirea unei bombe murdare.

Însă, potrivit New York Times, administraţia Barack Obama a refuzat să ia în considerare eliberarea lui Siddiqui sau să plătească o răscumpărare în valoare de 132 de milioane de dolari.

Mamă a trei copii, Siddiqui, în vârstă de 42 de ani, s-a aflat pe lista FBI cu cei mai căutaţi terorişti după ce ‘creierul’ atentatelor de la 11 septembrie 2001, Khalid Sheikh Mohammed, a menţionat numele ei în timpul unui interogatoriu în 2003, potrivit Agerpres.

Ea a pus bazele Institutului de Cercetare şi Predare Islamică pe perioada cât a trăit în SUA.

Siddiqui a fost arestată la Ghanzi, în Afganistan, în 2008, după ce un localnic a văzut-o în timp ce studia o hartă. El a devenit suspicios în condiţiile în care majoritatea femeilor din această ţară sunt analfabete.

Ea a recunoscut în timpul interogatoriilor că a avut planuri detaliate cu privire la modul în care dorea să ucidă, prin răspândirea virusului Ebola şi construirea unei bombe murdare. Asupra ei a fost descoperit aproape un kilogram de cianură de sodiu extrem de toxică, precum şi documente care detaliau potenţiale ţinte ce urmau a fi vizate în New York – între care Wall Street, Empire State Building, Brooklyn Bridge, Statuia Libertăţii şi metroul new-yorkez.

În timpul interogatoriului, ea a luat un pistol de pe masă şi a tras asupra anchetatorilor, însă nu a reuşit să nimerească nicio persoană din încăpere. Ea a fost însă împuşcată în stomac atunci când anchetatorii au deschis focul.

Citeste si : EBOLA este ÎNVINSĂ: Medicul american contaminat s-a VINDECAT cu SERUL EXPERIMENTAL