Fondul american Varde licitează agresiv pentru cumpărarea Bancpost

Fondul american Varde, care administrează 12 miliarde de dolari, licitează pentru achiziţia Bancpost, încercând să intre pe piaţa bancară românescă, potrivit unor surse de pe piaţă citate de Ziarul Financiar.

RomaniaTV.net
15 aug. 2017, 08:57
Fondul american Varde licitează agresiv pentru cumpărarea Bancpost

Ofertele financiare pentru Bancpost trebuiau depuse săptămâna trecută, procesul fiind administrat de bancherii de la Mediobanca, o bancă de investiţii din Milano, şi HSBC, care are sediul în Londra, conform sursei citate.

Potrivit ZF, Banca Transilvania deţinea poziţia favorită pentru achiziţia Bancpost. Mai mulţi analişti consideră această tranzacţie ideală pentru piaţa bancară românească, având în vedere necesitatea consolidării şi câştigării de cote de piaţă de către jucătorii existenţi, nu împărţirea pieţei cu un alt jucător nou.

Fondul Varde se concentrează pe credit şi strategii de investiţii. Compania a fost fondată în 1993, în Minnesota, de trei investitori. În prezent, Varde are peste 250 de angajaţi şi birouri în toată lumea, punându-şi serviciile la dispoziţia fundaţiilor, a fondurilor de pensii şi a corporaţiilor. Până acum, firma a investit 50 de miliarde de dolari. Biroul din Londra administrează operaţiunile europene, iar cel din Singapore pe cele din zona Asia Pacific.