Forbes 2016: Cine sunt cei mai bogaţi oameni din lume Vezi lista bogaţilor GALERIE FOTO

Clasamentul Forbes din 2016, al celor mai bogaţi oameni din lume, arată că Bill Gates rămâne cel mai bogat om din lume, cu o avere de 75 de miliarde de dolari.

01 mart. 2016, 16:30

Deşi co-fondatorul Microsoft şi-a menţinut poziţia de lider în clasamentul Forbes, averea lui Bill Gates a scăzut cu 4,2 miliarde de dolari faţă de anul trecut, fiind acum estimată la 75  de miliarde de dolari.

Pe locul al doilea în clasament se află Amancio Ortega, proprietarul mărcii spaniole de îmbrăcăminte Zara. Averea lui a fost estimată la 67 de miliarde de dolari, cu 2,5 miliarde de dolarimai mult decât în anul precedent.

Pe locul al treilea se află Warren Buffet, investitorul carismatic, a cărui avere se ridică la 60,8 miliarde de dolari.

Citeşte şi Cum să creşti copii miliardari

Premiere în topul miliardarilor lumii

Pentru prima oară în topul 10 al bogaţilor lumii au intrat şi fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, cu o avere estimată la 44,6 miliarde de dolari şi patronul companiei Amazon, Jeff Bezos, cu o avere estimată la 45,2 miliarde de dolari.

Trei belgieni au intrat în topul miliardarilor anul acesta, dar spre coada clasamentului. Este vorba despre Albert Frere, care ocupă cea de-a 286-a poziţie în clasament, cu o avere estimată la 4,9 miliarde de dolari, Patokh Chodiev, pe poziţia 1.275, cu o avere de 1,4 miliarde de dolari şi omul de afaceri flamand Marc Coucke, pe poziţia 1.476, cu o avere estimată la 1,2 miliarde de dolari.