FORMULA 1 Sebastian Vettel a câştigat Marele Premiu al Australiei VEZI CLASAMENTUL

FORMULA 1. Sebastian Vettel (Ferrari) a câștigat, duminică, Marele Premiu al Australiei, la Melbourne, prima etapă din sezonul 2017 al Campionatului Mondial de FORMULA 1. Podiumul a fost completat cu Lewis Hamilton și Valteri Bottas, ambii fiind piloți ai lui Mercedes.

26 mart. 2017, 06:48
FORMULA 1 Sebastian Vettel a câştigat Marele Premiu al Australiei VEZI CLASAMENTUL

FORMULA 1. Startul a fost unul lipsit de incidente majore. Hamilton a plecat bine din pole position și și-a păstrat cu ușurință prima poziție în fața lui Vettel și Bottas, în timp ce Raikkonen a rezistat pe locul 4 în fața unui atac venit din partea lui Verstappen în primul viraj. Singura modificare majoră în fruntea clasamentului a fost depășirea lui Massa în fața lui Grosjean, în timp ce Perez a trecut de Kvyat, iar Alonso a progresat pe 11 după depășirea lui  Hulkenberg.

FORMULA 1. În primul stint, Hamilton a menținut un avans fragil în fața lui Vettel, însă în turul 18 a devenit primul pilot de top care a intrat la boxe pentru a înlocui ultrasofturile cu pneurile soft. Rivalul său de la Ferrari a avut însă un ritm suficient de bun pentru a rămâne pe circuit și, după trecerea pe cauciucuri soft, a revenit pe circuit pe prima poziție cu un avans de circa 6 secunde în fața britanicului. Performanța s-a datorat însă în mare măsură faptului că Hamilton a rămas blocat în spatele lui Verstappen, pe care nu a reușit să-l depășească în ciuda pneurilor mai proaspete.

FORMULA 1.. Bottas și Raikkonen și-au păstrat locurile 3 și 4 după schimbarea pneurilor ultrasoft cu cele soft, în timp ce Verstappen a revenit pe 5, însă a optat pentru o strategie diferită cu pneuri supersoft.

FORMULA 1.. Din păcate, seria de opriri la boxe a mărit semnificativ diferențele dintre piloții de top, astfel că spectacolul la vârf a fost practic inexistent în a doua jumătate a cursei. Vettel și-a consolidat prima poziție și nu a avut nicio emoție să treacă primul linia de sosire, iar germanul a obținut astfel prima victorie a Scuderiei Ferrari după Marele Premiu al statului Singapore din sezonul 2015.

CLASAMENT