Forţele navale americane îşi consolidează prezenţa în Marea Neagră

Statele Unite vor prelungi staţionarea distrugătorului USS Truxtun în Marea Neagră, unde vor disloca de asemenea 'resurse suplimentare', scrie joi agenţia RIA Novosti, citându-l pe purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Josh Earnest, potrivit Agerpres.

RomaniaTV.net
03 apr. 2014, 08:47
Forţele navale americane îşi consolidează prezenţa în Marea Neagră

Am trimis şase avioane de vânătoare F-15C în statele baltice pentru a patrula în spaţiul lor aerian. Alte 12 aparate F-16 au sosit în Polonia pentru a contribui la menţinerea securităţii. Staţionarea USS Truxtun în Marea Neagră a fost prelungită. De asemenea, forţele navale americane trimit în prezent resurse suplimentare în Marea Neagră’, a declarat oficialul american, conform agenţie ruse, fără să precizeze despre ce resurse este vorba.

Distrugătorul USS Truxtun a participat luna trecută la exerciţii militare în Marea Neagră, alături de forţe navale din România şi Bulgaria.

În urma intervenţiei armatei ruse în Crimeea, secretarul american al apărării, Chuck Hagel, a declarat la începutul lunii martie că Pentagonul va extinde cooperarea militară cu Polonia şi cu ţările baltice.