Fost apropiat al lui Traian Băsescu: Ne-am despărţit când a ales MIZERIA. Va plăti poate şi el

Fost membru PMP, Adrian Paphagi povesteşte, în contextul dezvăluirilor făcute de Adriana Săftoiu în cartea sa, că el s-a despărţit de Traian Băsescu pentru că fostul preşedinte a ales "mizeria reprezentată de Elena Udrea", iar "pentru corupția care a prosperat sub el, va plăti poate şi el", dar acest lucru nu înseamnă că se alătură "celor care aruncă mandatele lui Traian Băsescu în derizoriu".

26 mai 2015, 08:48
Fost apropiat al lui Traian Băsescu: Ne-am despărţit când a ales MIZERIA. Va plăti poate şi el

Adrian Papahagi scrie pe pagina sa de Facebook că  s-a despărțit de Traian Băsescu atunci când „între principiile pentru care îl sprijineam și mizeria reprezentată de Elena Udrea a ales fără echivoc mizeria.”

„Cu toate acestea, nu mă alătur celor care aruncă mandatele lui Traian Băsescu în derizoriu. În doar 6 luni, în care s-a chinuit să se diferențieze de Băsescu, tăcând pas cu pas, dl. Iohannis a reușit să pună în evidență anvergura fostului președinte.

Din cei zece ani Băsescu rămân destule: îngenuncherea PSD, atlantismul, condamnarea comunismului (prin Tismăneanu), promovarea meritului în învățământ (prin Miclea-Funeriu) și cultură (prin Patapievici), justițiarismul (prin Macovei).

CITEŞTE ŞI Adriana Săftoiu: Udrea a avut un mare ghinion pentru că l-a avut consultant în politică pe Traian Băsescu

Traian Băsescu a avut meritul de a se depăși pe sine. Lipsit de lecturi și cultură, a recunoscut și a promovat excelența academică și culturală. Legat de comunism, a patronat condamnarea sa. Vârât până peste cap în politica mizerabilă a sacoșelor cu bani, a dat totuși mână liberă Monicăi Macovei și lui Daniel Morar să creeze instituția căreia i-a căzut pradă însăși protejata sa.

În linii mari, cei zece ani dominați de Băsescu au fost buni pentru țară. Infinit mai buni decât ar fi fost zece ani cu Năstase.
Pentru corupția care a prosperat sub el, vor plăti cei care trebuie să plătească. Va plăti poate și el. Dar istoria de manual va reține liniile mari, așa cum a consemnat din politica liberalilor și național-țărăniștilor marea Unire, modernizarea țării și cultura interbelică, nu corupția și politizarea omniprezente”, scrie Adrian Paphagi pe Facebook.