Fost coleg al lui Adrian Iovan: Avionul era dotat cu sistemele necesare, ELT-ul a transmis

Pilotul Şerban Ionescu, fost coleg al lui Adrian Iovan, a declarat, joi, că avionul care a aterizat forţat în Apuseni "era dotat cu sistemele necesare" şi că "este sigur" că sistemul ce facilita localizarea aeronavei a emis semnal.

23 ian. 2014, 13:11
Fost coleg al lui Adrian Iovan: Avionul era dotat cu sistemele necesare, ELT-ul a transmis

Avionul era dotat cu sistemele necesare. Nu vreau să comentez ancheta, sunt prea emoţionat pentru acest lucru, dar este sigur că ELP-ul a transmis, a fost auzit din zbor de colegi de-ai mei de la BlueAir şi de la alte companii. Şi ROMATSA a fost informată despre acest semnal emis pe frecvenţa 121,5. Nu puteam să localizăm din avion, n-aveam noi aparatura necesară„, a spus Şerban Ionescu, la Academia de Aviaţie, unde a fost depus sicriul cu trupul neînsufleţit al lui Adrian Iovan, potrivit Mediafax.

Întrebat dacă ROMATSA ar fi trebuit să aibă aparatura necesară pentru localizarea avionului, fostul coleg al lui Iovan a răspuns afirmativ: „Normal”.

Vezi şi: „AURELIA ION ŞI ADRIAN IOVAN NU AR FI SUPRAVIEŢUIT nici dacă salvatorii ajungeau în 30 minute!”

Şerban Ionescu a mai spus, pe de altă parte, că accidentele îi unesc pe piloţi şi îi fac să înveţe mai multe. „Pe noi, toate aceste accidente ne-au unit, ne-au îmbărbătat, ne-au făcut să învăţăm mai multe. Să respectăm pe toţi cei care s-au dus, să ne gândim să facem un viitor mai bun şi fără accidente„, a spus pilotul.

De la Academia de Aviaţie, sicriul cu trupul neînsufleţit al lui Adrian Iovan a fost dus la capela cimitirului Sf. Ilie, înmormântarea urmând să aibă loc vineri la prânz, la Cimitirul Bellu Catolic.

Pilotul Adrian Iovan avea 55 de ani şi o carieră de peste 30 de ani ca pilot. După pensionare, el le preda studenţilor din anii terminali ai Şcolii de Piloţi şi pilota avioane de mici dimensiuni.

În urma accidentului din Apuseni a murit şi Aurelia Ion, ofiţer-student în anul V la Institutul Medico-Militar din Bucureşti. Aceasta a fost avansată post-mortem la gradul de locotenent şi va fi înmormântată joi, cu onoruri militare, în Cimitirului Ghencea Militar III.

CITEŞTE ŞI: Povestea salvatorilor din munţi spusă chiar de ei: „Mi-am dat foc la maieu ca să se încălzească victimele”