Fost medic la secţia de Psihiatrie, bătut crunt de un asistent

Incident grav la Spitalul Judeţean Argeş. Un asistent este acuzat că a bătut crunt un pacient internat în secţia de psihiatrie. Bărbatul a ajuns pe masa de operaţie cu sânge în plămâni şi câteva coaste rupte. Ironia face ca victima să fi fost cu ani în urmă medic în aceeaşi secţie, informează România TV.

RomaniaTV.net
24 apr. 2012, 20:28
Fost medic la secţia de Psihiatrie, bătut crunt de un asistent

Bărbatul a fost bătut crunt de asistent. Cel puţin asa susţine familia şi aşa atestă şi actele de internare în spital.

Medicii au fost nevoiţi să-i dreneze plămânul bărbatului de 60 de ani pentru a scoate sângele care se acumulase acolo. De asemenea, pacientul prezintă şi patru coaste rupte.

Potrivit fratelui victimei, care a depus plângere penală împotriva presupusului agresor, asistentul medical s-ar fi enervat când a văzut că pacientul, fost medic psihiatru, a încercat să le împărtăşească câtorva rezidenţi din experienţa sa profesională. După un conflict cu pacientul, asistentul medical s-ar fi enervat şi mai tare şi l-ar fi luat la bătaie pe acesta, după care l-ar fi dus în pat şi i-ar fi dat medicamente puternice ca să nu mai poată vorbi, scrie Mediafax.

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Piteşti susţine că nu va tolera un astfel de comportament din partea unui angajat, care are şi calitatea de cadru medical şi că sancţiunile vor fi drastice, putându-se ajunge pînă la desfacerea contractului de muncă.

Asistentul medical respectiv a mai fost în atenţia poliţiştilor, după ce anul trecut a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare pentru că a lovit cu maşina un biciclist şi a fugit de la locul accidentului, acesta decedând ulterior din cauza leziunilor. La momentul respectiv, medicii legişti au constatat că victima, un tânăr de 29 de ani, ar fi supravieţuit dacă ar fi primit îngrijiri la timp.