Fost ministru, ARESTAT pentru spionaj în favoarea unei terţe ţări

Gonen Segev, fost ministru israelian al Energiei şi Infrastructurii, a fost arestat şi inculpat pentru spionaj în favoarea Iranului şi informaţii secrete oferite duşmanului, anunţă jpost.com.

18 iun. 2018, 14:32
Fost ministru, ARESTAT pentru spionaj în favoarea unei terţe ţări

Segev, fost ministru israelian al Energiei şi Infrastructurii, a fost inculpat pentru spionaj în favoarea Iranului şi în detrimentul statului Israel, au anunţat luni Poliţia israeliană şi Serviciul israelian de Informaţii Interne. El a fost extrădat în Israel din Guineea, în 2018.

Fostul ministru israelian a luat legătura iniţial cu oficiali din cadrul Ambasadei Nigeriei în anul 2012 şi ulterior a mai avut două vizite în Iran.

De asemenea, el fusese arestat şi trimis după gratii pentru trafic cu droguri, dar şi pentru furnizarea de informaţii secrete împotriva statului Israel, în timp de război, potrivit gpost.com.

Citeşte şi Premierul, interogat într-un dosar de corupţie. Ar fi achiziţionat trei submarine militare germane ThyssenKrupp

Abcheta asupra acestui caz a scos la iveală şi faptul că Segev, care primea informaţiile printr-un sistem de mesaje criptate între el şi oamenii lui din toată lumea şi printr-o serie de apartamente de hotel folosite de activităţile clandestine iraniene.

Pentru a-şi realiza activităţile secrete, el menţinea legătura cu oamenii săi. Aceştia erau cetăţeni israelieni care aveau legături cu securitatea Israelului, precum şi relaţii externe, informează gpost.com.

Potrivit Shin Bet, Segev a încercat să îi pună în legătură pe unii dintre cetăţenii israelieni cu serviciile secrete ale Iranului, prezentându-l pe iranian ca fiind un om de afaceri nevinovat.