Fost şef SPP: Întâlnirile Kovesi-Dumbravă, sâmbăta la SRI. Se stabilea cine se ocupă de dosar

Fostul şef SPP, generalul Dumitru Iliescu, dă detalii despre Binom şi spune că un dosar era discutat în detaliu, de la cine face rechizitoriul şi până la instanţa de judecată. Totul era stabilit de Kovesi şi Dumitru Dumbravă (fost şeful Direcţiei Juridice SRI) în sediile SRI, în special sâmbăta.

23 oct. 2017, 14:43
Fost şef SPP: Întâlnirile Kovesi-Dumbravă, sâmbăta la SRI. Se stabilea cine se ocupă de dosar

„Mă bucur că domnul Dragomir a confirmat de curând, la Comisia de control al activităţii SRI, ceea ce eu evidenţiasem (…) si anume ce s-a intamplat ani la rând în sediile „K2″,”T14” si alte sedii acoperite, sau nu ale SRI. In aceste sedii s-au derulat multe activităţi, întâlniri, dar în marea lor majoritate nu în interesul statului român. Este adevărat ce declara domnul Dragomir şi anume ca aici se întâlneau mai marii structurilor de forţă înainte de a se începe sau finaliza un dosar răsunator, care viza un om politic important, sau un om de afaceri, în ambele situaţii deveniti incomozi pentru „şefii” lor”, scrie Dumitru Iliescu, pe pagina sa de Facebook.

Fostul Şef al Serviciului de Protecţie şi Pază susţine că procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, împreună cu Dumitru Dumbravă, şeful Direcţiei Juridice a SRI, stabileau cine se ocupă de dosar şi care e traseul acestuia. Cu alte cuvinte „culoarul din Justiţie”, despre care a vorbit şi fostul colonel al Serviciului Român de Informaţii, Daniel Dragomir, în faţa Comisiei SRI.

Citeşte şi: DNA confirmă că Dinu Pescariu s-a întâlnit cu Laura Codruţa Kovesi

„La aceste întâlniri nu participau doar ei. Şeful lor era o altă persoană care le stabilea obiectivul de atacat şi sarcinile pentru perspectivă. Cu siguranţă în venele acestuia nu curgea sânge de român. Dupa aceea, doamna Kovesi, mergea la domnul general Dumbravă, împreună cu care stabilea cine construieşte dosarul, ce ofiţeri SRI vor elabora rechizitoriul, cărui procuror DNA îi va fi transmis acesta şi ce instanta de judecată va prelua dosarul. De regula doamna Kovesi mergea la SRI, la domnul Dumbravă, sambata pe la 09.00 h şi lucrau până la 14.00 h. In acest interval stabileau obiectivele şi modul de realizare a acestora în câmpul tactic, denumit justiţie”.

Dumitru Iliescu spune că, dacă va fi invitat, va da mai multe detalii în faţa Comisiei SRI, acolo unde Daniel Dragomir a fost audiat până acum de trei ori.

Totodată, fostul şef SPP trage un semnal de alarmă asupra lui George Maior (fost director SRI) şi Florian Coldea (fost adjunct SRI) şi motivul care ar putea să stea la baza decorării lor de un serviciu străin.

„Nu afirm că domnul George Maior sau domnul Florian Coldea au „defectat” dar nici ca nu au „defectat”, însă întrebarea trebuie pusă, având în vedere cum s-au derulat lucrurile.. Mă intreb şi eu de ce îi medaliază o structură de informaţii străină ( nu orice serviciu, ci unul dintre cele mai puternice la nivel mondial) pe capii altei structuri secrete şi singurul răspuns pe care îl găsesc este acela ca o face pentru serviciile pe care i le-au adus. Ei nu fac cu orcine asemenea gesturi. Doar cu cei care li-au adus servicii semnificative. Ma scuzati, dar nu am gasit altă explicatie…!!!”, concluzionează Iliescu.

George Maior, fost director al SRI şi actual ambasador al României la Washington, a fost decorat în luna mai a acestui an de către CIA. Tot atunci, directorul CIA Michael Pompeo l-a decorat şi pe generalul SRI Florian Coldea, adjunctul lui Maior în perioada când acesta a condus SRI.