Fosta avocată a lui Liviu Dragnea explică efectele deciziei CCR privind protocoalele dintre Parchet şi SRI

Fosta avocată a Liviu Dragnea, Maria Vasii, a declarat, miercuri, că decizia CCR privind protocoalele dintre Ministerul Public și SRI se aplică doar celor cu dosare aflate pe rol, însă condamnaţii definitiv se afla in continuare intr-o situatie "dramatica" si ca este nevoie de o "solutie legislativa la nivel de tara" pentru acestia.

RomaniaTV.net
16 ian. 2019, 14:42
Fosta avocată a lui Liviu Dragnea explică efectele deciziei CCR privind protocoalele dintre Parchet şi SRI

„Din punct de vedere procedural, lucrurile nu sunt atat de simple. Decizia CCR se aplica pentru viitor, insa mijloacele procedurale existente, si ma refer in primul rand la revizuire, pot duce la o procedura greoaie și judecata se va face la aceeasi instanta care a judecat hotararea supusa executarii, si ma indoiesc ca judecatorii vor fi atat de generosi incat sa spuna ca acea condamnare s-a dat exclusiv in baza unor interceptari sau in baza probelor obtinute prin protocoale? Asadar ar fi doar o fictiune pentru ca in realitate nu se vor schimba lucrurile”, a declarat avocata Maria Vasii, la Antena 3, citată de stiripesurse.ro.

Ea a adaugat ca pentru cei condamnati definitiv nu s-ar schimba nimic „daca nu intervine legiuitorul printr-o solutie normativa”. „Dramatic este pentru cei condamnati si au pedepse definitive si sunt in curs de executare. Pentru ei se impune o solutie legislativa la nivel de tara”, a indicat aceasta.

Avocata a adăugat că cei cu dosare pe rol vor avea o judecata corecta.

„Pentru ei situatia este mult mai clara, partile si avocatii pot invoca excluderea acestor probe obtinute nelegal si pot avea parte de o judecata corecta si ma indoiesc ca vor mai fi decizii de condamnare arbitrare”, a declarat Maria Vasii.