Fosta iubită a lui Mazăre a dat lovitura cu o afacere de milioane

Producătorul britanic de minereu Vast Resources, care exploatează o mină cu tone de aur românesc, a anunţat achiziţia unei participaţii minoritare dintr-o firmă administrată de Ema Gavrilă, noul patron al clubului de fotbal Farul Constanţa şi fosta iubită a fratelui lui Radu Mazăre. Firma gestionează un zăcământ în Cadrilaterul de Aur al României, scrie Capital.ro.

RomaniaTV.net
16 aug. 2018, 06:38
Fosta iubită a lui Mazăre a dat lovitura cu o afacere de milioane

În urmă cu trei ani, firma Blueberry Ridge, administrată de Emanuela Dana Gavrilă, primea de la autorităţile de mediu licenţa de explorare a zăcământului de aur din zona localităţii Baia de Arieş, judeţul Alba. Zona este în aşa-numitul Cadrilater de Aur al României, o suprafaţă de  aproximativ 500 kilomteri pătraţi, încadrată între localităţile Săcărâmb, Căraci, Zlatna şi Baia de Arieş.

Activităţile de explorare ale perimetrului deţinut de firma Emei Gavrilă au identificat posibilitatea obţinerii a 22,4 grame de aur la tona de minereu extras. Un nou program de forări este acum în derulare şi se aşteaptă să livreze suficiente informaţii despre resursele de aur, argint, cupru şi zinc disponibile.