Fostele şefe ale Inspectoratului Şcolar Buzău ar urma să fie repuse în funcţie, după ce au câştigat procesul cu Ministerul Educaţiei

Magistraţii Curţii de Apel Ploieşti le-au dat câştig de cauză celor trei foste şefe ale Inspectoratului Şcolar Judeţean Buzău care au intentat proces Ministerului Educaţiei, după ce au fost demise. Judecătorii au suspendat executarea ordinului de ministru prin care cele trei au fost demise, şedinţa fiind executorie, astfel că Florina Stoian, fost inspector general, Daniela Palcău şi Nela Wamsiedel, inspectori generali adjuncţi, se pot reîntoarce pe posturi după ce ministerul va emite ordinul de numire.

RomaniaTV.net
19 iul. 2018, 07:52
Fostele şefe ale Inspectoratului Şcolar Buzău ar urma să fie repuse în funcţie, după ce au câştigat procesul cu Ministerul Educaţiei

Cele trei şefe ale ISJ Buzău au fost demise în luna aprilie, printr-un ordin de ministru, alături de alţi şefi de inspectorate din ţară, pe motiv că la evaluarea activităţii pe anul şcolar 2016-2017 au primit calificativul nesatisfăcător. Cele trei au dat ministerul în judecată, iar judecătorii de la Curtea de Apel Ploieşti le-au dat dreptate, suspendând executarea ordinului de ministru prin care au fost demise, scrie News.ro.

Decizia este executorie, dar poate fi atacată cu recurs în termen de 5 zile de la comuncare.

”Noi din start am considerat că suntem nedreptăţite, umilite, puse în situaţia de a părăsi un post pe care eram în urma unui conurs. Aveam încredere ca instanţa va întelege şi asta s-a demonstrat. Ni s a facut dreptate. O să mă întorc la inspectorat,  acolo am contract şi instanţa îl obligă pe ministru să ne repună pe post. Ni se face dreptate”, a declarat Florina Stoian, fost inspector general al ISJ Buzău.

Nu doar echipa de conducere a ISJ Buzău a fost demisă în pirmăvară, ci şi alţi inspectori şcolari din ţară, între care Vrancea şi Brăila.