Fostul antrenor naţionalei de fotbal Poloniei a murit la 64 de ani. A dus echipa până în finala Jocurilor Olimpicie

Janusz Wojcik, fost selecţioner al Poloniei, a încetat din viaţă la 64 de ani. El a condus naţionala poloneză la câştigarea medaliei de argint la Jocurile Olimpice din 1992.

RomaniaTV.net
20 nov. 2017, 15:51
Fostul antrenor naţionalei de fotbal Poloniei a murit la 64 de ani. A dus echipa până în finala Jocurilor Olimpicie

Janusz Wojcik era născut pe 18 noiembrie 1953, la Varşovia, şi a fost o persoanlitate extrem de controversată, care s-a confruntat cu acuzaţii de corupţie şi dependenţă de alcool. În urmă cu zece ani, el a fost săltat de acasă de procurorii DNA-ului polonez, fiind acuzat că pe vremea cînd antrena prim-divizionara Swit Nowy Dwor Mazowiecki, ar fi oferit mită pentru a obţine victoria în 11 partide din campionat.

Janusz Wojcik a fost fost şi jucător, evoluând pentru Agrykola, Gwardia, Ursus şi Hutnik Varşovia – în Polonia, dar şi Ravalpandi (Pakistan) şi Toronto Falcons (Canada).

Ca antrenor, a pregătit grupări poloneze precum Hutnik Krakovia, Jagiellonia Białystok, Legia Varşovia, Pogoń Szczecin şi Lukullus Świt Nowy Dwór Mazowiecki, dar şi naţionala olimpică a Polonieim cu care a cucerit argintrul la Olimpiada din 1992, de la Barcelona. De asemenea, a antrenat şi în afara Poloniei, pe Al-Khallej, Anorthosis Famagusta, dar şi naţionala de fotbal a Siriei.