Răzvan Murgeanu, după audierea la DNA: M-au întrebat despre Liviu Dragnea şi Tel Drum

Răzvan Murgeanu s-a prezentat vineri la Direcția Națională Anticorupție pentru a fi audiat de procurori într-un dosar de corupție. Potrivit unor surse, fostul consilier de stat este audiat în dosarul Tel Drum. Tot vineri a ajuns la DNA şi Dorin Cocoş.

RomaniaTV.net
08 dec. 2017, 07:25
Răzvan Murgeanu, după audierea la DNA: M-au întrebat despre Liviu Dragnea şi Tel Drum

UPDATE Răzvan Murgeanu a declarat vineri, la ieşirea de la DNA, că discuţia sa cu Liviu Dragnea pe tema Tel Drum la momentul la care ministerul a primit o înştiinţare din partea auditorilor DG Regio a fost una „informală, care a durat exact cinci minute”, actualul lider PSD fiind interesat „ce se poate întâmpla şi care pot fi consecinţele”.

„El a întrebat care e situaţia. Îmi aduc aminte, erau două chestiuni foarte clare. Una era legata de o posibilă apartenenţă a firmei ca şi cum ar fi a lui, mă rog, lucru care nu avreai cum să-l dovedeşti, şi mai era ceva legat de o condiţie suspensorie în licitaţie. Nu mi aduc aminte acum exact, dar era ceva restrictiv”, a spus Murgeanu, potrvit News.ro.

Întrebat dacă e vorba despre utilajul la care fac referire procurorii, el a răspuns: „Probabil că ăla”.

Solicitat să precizeze cine a stabilit întâlnirea, Răzvan Murgeanu a spus că Liviu Dragnea a stabilit-o şi a precizat că s-au întâlnit în benzinărie în anul 2011 pentru că venea de la ţară.

Murgeanu a mai spus că auditul în urma căruia a primit reclamaţii ministerul nu era făcut numai pentru judeţul Teleorman, ci pentru patru sau cinci judeţe.

„În cazul Teleorman erau suspiciuni, cea mai importanta pentru care ar fi fost o mare problemă, pentru că însemna sută la sută corectie, acea suspiciune se referea că acea firmă Tel Drum ar putea să aparţină lui Liviu Dragnea. Asta era tot”, a susbliniat Răzvan Murgeanu.

El a explicat cum s-au aplicat corecţiile financiare, respectiv că s-a aplicat în cazul Tel Drum o corecţie financiară în baza unei condiţii „care putea fi considerată cu dedicaţie”.

„Şi pe aceea i s a dat 25% pentru că pe cea ca e firma lui Dragnea, nu aveai cum să dovedeşti chestiunea asta”, a spus Murgeanu.

El a precizat ca l-a întrebat pe Liviu Dragnea la acel moment dacă tel Drum e firma lui şi acesta a negat.


UPDATE Dorin Cocoş a ajuns şi el la DNA vineri dimineaţă, la ora 11.00.

 

Răzvan Murgeanu a ocupat, în perioada în care Liviu Dragnea era preşedinte al CJ Teleorman, postul de secretar de stat în ministerul Dezvoltării.

Întrebat dacă ştie ca Tel Drum să fie implicată în vreo ilegalitate, Murgeanu a precizat: „Nu ministerul hotăra, ci judeţul”.

La intrarea în sediul DNA, Răzvan Murgeanu a povestit că a avut în trecut o întâlnire cu Liviu Dragnea.

Am avut o întâlnire informală, în care Dragnea era cumva nelămurit de ce se întâmplă şi i-am spus care este situaţia. Primisem o înştiinţare nu de la OLAF aşa cum s-a spus, ci noi primisem de la auditul lui DG Regio, în care erau suspiciuni cum că ar fi fost nişte nereguli. El ştia, doar m-a întrebat dacă ştiu ceva în plus. Atât. Eu nu aveam nimic în plus. S-au dat nişte corecţii, din câte îmi aduc aminte”, a declarat Răzvan Murgeanu. 

Fost consilier prezidenţial în mandatul lui Traian Băsescu, Răzvan Murgeanu a fost condamnat, luna trecută, de magistraţii Curţii de Apel Bucureşti la doi ani de închisoare cu suspendare, în dosarul în care este acuzat că a primit 30.000 de euro pentru a-şi trafica influenţă, el încheind cu DNA un acord de recunoaştere a vinovăţiei.

Instanţa a mai dispus ca Răzvan Murgeanu să presteze muncă în folosul comunităţii, timp de 60 de zile, la Primăria Sectorului 1 Bucureşti sau la Primăria Municipiului Bucureşti.

Luni, Cristian Duică, fost director în cadrul Companiei Naţionale de Drumuri şi Autostrăzi, a fost audiat, tot ca martor, în dosarul Tel Drum. Duică a fost angajat al companiei Tel Drum în anul 2012. Şi deputatul PSD Ion Mocioalcă a fost audiat, de procurorii DNA, în aceeaşi cauză. În dosarul „Tel Drum”, în 13 noiembrie, procurorii DNA au anunţat că Liviu Dragnea este urmărit penal pentru constituirea unui grup infracţional, abuz în serviciu şi infracţiuni privind deturnarea de fonduri europene, în legătură cu favorizarea companiei în privinţa acordării de contracte. Faptele ar fi fost comise în perioada în care era preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman.

Procurorii au pus sechestru de peste 127 milioane lei (peste 27 de milioane euro) asupra bunurilor lui Liviu Dragnea în dosarul Tel Drum. Un teren de aproape 3.000 de metri, un apartament de 80 de metri pătraţi, două maşini şi mai multe sume de bani aflate în conturile lui Liviu Dragnea sunt printre bunurile sechestrate, anchetatorii căutând şi altele care i-ar aparţine liderului PSD.

Preşedintele PSD a contestat sechestrul dispus de DNA în dosarul Tel Drum, invocând faptul că nu s-a constituit nicio parte vătămată în cauză. Contestaţia a fost respinsă.