Fostul deputat Cristian Rizea îl acuză pe Mircea Geoană că ar fi primit sute de mii de lei şpagă

Mircea Geoană este acuzat de fostul deputat Cristian Rizea că ar fi primit şpagă sute de mii de lei, bani gheaţă pentru a-l propulsa pe acesta în funcţii de demnitate publică şi că şi-a făcut vacanţele pe Coasta de Azur pe banii lui. Denunţul depus de Rizea la DNA zace prin sertarele instituţiei, iar fostul lider PSD nu are, până în prezent, nicio calitate penală. 

RomaniaTV.net
23 iun. 2017, 06:13
Fostul deputat Cristian Rizea îl acuză pe Mircea Geoană că ar fi primit sute de mii de lei şpagă

Eu nu vreau să mă victimizez, eu sunt cercetat pentru o presupusă faptă de trafic de influenţă, pentru o sumă de 300.000 de euro, pe care i-am împrumutat, i-am declarat în declaraţia de avere atunci când eram deputat şi i-am returnat înapoi… În 2008, am dat 100.000 de euro lui Geoană, bani pe care i-am scos din contul personal, la vremea aia eram om de afaceri, înainte de primul meu mandat de parlamentar…i-am dat cash, bineînţeles, dacă vrea să verifice poate lua convorbirile pe care le-am avut cu familia Bazac şi cu familia Geoană, cu o zi înainte de a se întocmi lista care trebuia depusă sub semnătura preşedintelui de partid pentru alegerile parlamentare şi verificat dacă am fost sunat sau nu în ziua aia în care am scos banii de la bancă…I-am dat banii lui Geoană prin intermediul domnului Bazac, pentru că nu m-a lăsat…doamna Camelia Bazac personal a venit să ridice banii şi i-am spus că vreau să-i duc personal, dar mi-a spus că nu se poate şi i-a dus ea”, a dezvaluit pentru România TV fostul deputat Cristian Rizea. 

Cristian Rizea este autorul a cel puţin două denunţuri la DNA care ar arăta acţiuni ilegale ale politicienilor. Pe langa denuntul indreptat impotriva lui Geoană, exista si un alt denunt care il vizeaza pe Liviu Dragnea. Cristian Rizea ar fi depus o plângere care vizează fraude electorale interne, săvârşite cu ocazia alegerii ca preşedinte al PSD a lui Liviu Dragnea. Sesizarea ar fi fost făcută în luna decembrie a anului trecut.