Fostul deputat Mihail Boldea, acuzat de spălare de bani şi înşelăciune, condamnat la 7 ani de închisoare

Fostul deputat de Galaţi Mihail Boldea, acuzat printre altele de spălare de bani şi înşelăciune, a fost condamnat la şapte ani de închisoare, decizia fiind luată de judecătorii Curţii de Apel Iaşi. Decizia nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs.

RomaniaTV.net
31 iul. 2018, 12:04
Fostul deputat Mihail Boldea, acuzat de spălare de bani şi înşelăciune, condamnat la 7 ani de închisoare

„Instanţa condamnă pe inculpatul Boldea Mihail, fără antecedente penale, la pedeapsa de şapte ani de închisoare, pentru constituire a unui grup infracţional organizat, înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată, favorizarea infractorului şi spălare de bani“, se arată în sentinţa magistraţilor Curţii de Apel Iaşi.

Totodată, în acelaşi dosar, fostul avocat Costică Caranfil a fost condamnat pentru complicitate la tentativă la înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, la pedeapsa de nouă ani şi şase luni de închisoare.

De asemenea, avocata Mihaela Cristina Bolboceanu a fost condamnată la trei ani de închisoare, cu suspendare, pentru aderare la un grup infracţional organizat şi complicitate la spălare de bani.

Pedeapsa cea mai mare a fost dată în cazul lui Petrică Tănase, condamnat la 10 ani de închisoare, pentru complicitate la infracţiunea de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată. Secretara deputatului de Galaţi, Elena Petrea, a fost condamnată la trei ani de închisoare, cu suspendare.

Instanţa îi obligă pe Mihail Boldea, Petrică Tănase şi Elena Petrea să achite despăgubiri în valoare totală de 210.000 de euro şi 316.268 de lei.

Alte şase persoane au fost achitate în acelaşi dosar, în timp ce în cazul unei alte persoane, instanţa a decis încetarea procesului, întrucât a decedat între timp.