Preşedintele CJ Neamţ, Ionel Arsene, reţinut de DNA. Liderul PSD e acuzat de trafic de influenţă UPDATE

Președintele Consiliului Județean Neamț, fostul deputat PSD Ionel Arsene, a fost reținut 24 de ore de procurorii DNA. Ionel Arsene este acuzat de trafic de influență, anunţă DNA.

RomaniaTV.net
18 ian. 2018, 12:47
Preşedintele CJ Neamţ, Ionel Arsene, reţinut de DNA. Liderul PSD e acuzat de trafic de influenţă UPDATE

UPDATE: Fostul ministru al Justiţiei şi membru PSD, Robert Cazanciuc, a declarat, joi seară, în contextul reţinerii colegului său de partid, Ionel Arsene, că speră ca fapta sa să fie sancţionată potrivit legii, în ciuda faptului că imaginea social democraţilor este afectată din această pricină.

„De-a lungul timpului, şi cât am fost ministru al Justiţiei, am avut discuţii cu foarte mulţi judecători şi procurori – după cum ştiţi ministrul este implicat în procedura în numirea procurorilor cu funcţii de conducere. Şi în procesul de selecţie, am propus diverşilor judecători şi procurori să ia parte la procedura de selecţie. Am spus: „Depinde ce urmăriţi când faceţi o asemenea propunere. Nu urmăresc nimic altceva decât atunci când se întâmplă fapte să fie aplicată legea şi să am garanţia că dacă se întâmplă o faptă eşti sancţionat proporţional cu fapta ta.” Sper şi în acest caz, dacă s-a întâmplat o faptă, să fie sancţionată proporţional cu fapta făcută şi nu cu altceva”, a declarat Robert Cazanciuc.

Întrebat cum afectează imaginea PSD reţinerea lui Ionel Arsene, fostul ministru a răspuns: „Aşa cum afectează orice discuţie în spaţiul public despre orice partid. Suntem în încrederea sau neîncrederea generală. Este important nu cum afectează partidul, ci dacă avem sau nu avem încredere în actul de justiţie. Despre asta este vorba”.

Declaraţiile au fost făcute la lansarea cărţii sale „Palate de justiţie din România”, eveniment care a avut loc la Curtea de Apel Bucureşti.

„Procurorii DNA au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 18 ianuarie 2018, a inculpatului ARSENE IONEL, la data faptelor deputat în Parlamentul României și președinte al organizației județene Neamț a unui partid politic, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de influență”, se arată în comunicatul DNA.

Ionel Arsene este acuzat că, în cursul anului 2013, în calitate de deputat în Parlamentul României și președinte al organizației județene Neamț a unui partid politic, „a primit de la o persoană (martor în cauză), suma de 100.000 euro pentru a-și folosi influența pe care a lăsat să se creadă că o are asupra unor persoane din conducerea Agenției Naționale de Integritate, în scopul de a se constata nerespectarea dispozițiilor legale privind conflictul de interese și regimul incompatibilităților în cazul unei persoane care, la acea vreme, avea funcție de conducere în administrația locală”.
„Banii remiși de martor într-un restaurant situat pe raza municipiului București urmau să ajungă la persoanele respective prin intermediari”, mai precizează DNA în comunicat.

Vineri, Ionel Arsene va fi prezentat Tribunalului Bacău cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.