Fostul director adjunct al FBI a fost demis

Fostul director adjunct al FBI Andrew McCabe, care a demisionat din funcţie la sfârşitul lui ianuarie, însă a rămas angajat al Biroului Federal, a fost concediat de procurorul general al SUA, Jeff Sessions, cu mai puţin de 24 de ore înainte de a se pensiona, a anunţat vineri Departamentul Justiţiei, scrie Washington Post.

RomaniaTV.net
17 mart. 2018, 05:42
Fostul director adjunct al FBI a fost demis

Procurorul general al SUA, Jeff Sessions, spune, într-un comunicat de presă, că McCabe a făcut o dezvăluire neautorizată către mass-media şi a fost lipsit de onestitate – inclusiv sub jurământ – în mai multe ocazii. El a afirmat că, pe baza acestor constatări şi a recomandărilor Departamenului Justiţiei, contractul lui Andrew McCabe se încheie imediat.

„Acest atac asupra credibilităţii mele face parte dintr-un efort mai mare care înseamnă nu doar calomnierea mea, personal, ci şi o încercare de a păta imaginea FBI”, a afirmat Andrew McCabe.

El a mai spus că această decizie face parte din „războiul continuu” al administraţiei Trump cu FBI.

Andrew McCabe a demisionat în luna ianuarie din postul de director adjunct al FBI, în urma unor informaţii potrivit cărora Donald Trump, care l-a acuzat că este părtinitor politic, voia să-l dea afară. McCabe a fost, o scurtă perioadă de timp, director interimar al FBI, în mai 2017, după ce Trump l-a demis pe fostul director al FBI James Comey, care coordona ancheta FBI cu privire la un presupus amestec rus în alegerile prezidenţiale din 2016.

Donald Trump l-a criticat pe McCabe din cauză că soţia sa, dr Jill McCabe, a candidat din partea Partidului Democrat la un post de senatoare în Virginia. Campania ei a primit o donaţie în valoare de 675.000 de dolari din partea Partidului Democrat şi a unui comitet de finanţare politică aliniat lui Hillary Clinton, rivala lui Trump în alegerile prezidenţiale din 2016. Trump i-a atacat pe McCabe şi pe soţia sa, catalogându-l pe şeful FBI, la acea vreme, drept un ”prieten de-al lui Comey”.