Fostul ministru al economiei, DAN IOAN POPESCU, cel mai mare beneficiar al averii lui DINU PATRICIU

Noi detalii ies la iveală despre averea lui Dinu Patriciu. Fostul ministru al Economiei, Dan Ioan Popescu, este unul dintre beneficiarii ei.

22 aug. 2014, 09:36
Fostul ministru al economiei, DAN IOAN POPESCU, cel mai mare beneficiar al averii lui DINU PATRICIU

Beneficiarul cel mai mare al morţii lui Dinu Patriciu este fostul ministru al economiei Dan Ioan popescu, informează România TV.

Citeşte şi Ultimul tun imobiliar dat de Dinu Patriciu

Până de curând, Dinu Patriciu şi Dan Ioan Poescu deţineau împreună, cu câte 50% fiecare din acţiunile societăţii Marexin, care avea dreptul de exploatarea al nămolului din Marea Neagră.

Citeşte şi Ultimele cuvinte ale lui Dinu Patriciu de pe patul de moarte. Decizie ŞOCANTĂ luată de soţia omului de afaceri

În ultimele 3 luni, Melania Chan, împuternicită chiar de Dinu Patriciu a cedat acţiunile omului de afaceri lui Dan Ioan Popescu, precum şi dreptul de concesionare pe următorii 10 ani ai acestei societăţi.

Citeşte şi Dinu Patriciu a murit. Tăriceanu: A fost unul dintre cei mai proeminenţi liberali, dar şi bun întreprinzător

Averea lui Patriciu a fost evaluată anul trecut la numai 260 de milioane de euro, după ce în urmă cu câțiva ani numai afacerea Rompetrol se estima că îi adusese peste un miliard de euro. Potrivit legislaţiei, jumătate din averea omului de afaceri va ajunge la soţia acestuia, Dana Patriciu. Omul de afaceri a lăsat şi un testament, în care a precizat cine vor beneficia de cealaltă jumătate a averii sale.

Dinu Patriciu a murit pe 19 august, într-un spital din Londra. Omul de afaceri va fi incinerat vineri la 100 de kilometri de Londra. În schimb, cenuşa omului de afaceri va fi adusă de către familie în România.