Daniel Funeriu, fostul ministru, audiat la DNA în dosarul „Baza Cutezătorii”

Daniel Funeriu, fost ministru al Educației, a fost audiat, luni dimineață, la sediul DNA, în calitate de martor în dosarul "Baza Cutezătorii". În dosarul Cutezătorii au mai fost audiați tot luni fostul tenismen Dinu Pescariu şi Mihnea Costoiu, fost secretar de stat în Ministerul Educaţiei.

20 nov. 2017, 14:39
Daniel Funeriu, fostul ministru, audiat la DNA în dosarul „Baza Cutezătorii”

Procurorii anticorupţie vor să afle cum a ajuns fosta bază sportivă Cutezătorii să fie administrată de fostul tenisman Dinu Pescariu. Un calcul al Curţii de Conturi arată că statul a fost păgubit cu 93 de milioane de euro în urma contractului pe care Ministerul Educaţiei la încheiat cu Dinu Pescariu.

„Nimic nu s-a făcut ilegal. Prețul de închiriere este mai mult decât corect”, a spus omul de afaceri la ieșirea de la DNA, potrivit evz.ro.

Procurorii spun că baza Cutezătorii a fost închiriată cu un preț mult mai mic decât cel al pieței. Conform unui raport al Curții de Conturi, fundația lui Dinu Pescariu plătea chirie 9.000 de euro pe lună, în timp ce prețul corect ar fi fost de un milion de euro pe lună, având în vedere suprafața bazei și locul în care se află aceasta.