Fostul ministru Radu Stroe părăseşte UNPR şi se alătură PSD

Deputatul UNPR Radu Stroe, fost ministru PNL şi membru PLR, a părăsit Uniunea Naţională pentru Progresul României şi s-a înscris în grupul PSD, a anunţat, luni, deputatul social-democrat Florin Iordache. Anunţul a fost făcut în şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor

14 mart. 2016, 16:20
Fostul ministru Radu Stroe părăseşte UNPR şi se alătură PSD

Radu Stroe a fost ministru de Interne, pe vremea când era membru PNL, fiind exclus din partid în aprilie 2014. Acesta s-a alăturat proiectului lui Călin Popescu Tăriceanu, PLR, dar a plecat în februarie 2015, înaintea fuziunii cu PC şi a apariţiei ALDE. De atunci, a activat în grupul UNPR.

Odată cu intrarea în UNPR, în februarie 2015, acesta a primit un loc în Comisia comună pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii SRI, însă este foarte posibil ca deputatul să piardă acest mandat odată cu schimbarea grupului parlamentar.

Radu Stroe este al şaptelea deputat care îşi anunţă plecarea din grup.

Săptămâna trecută, deputaţii UNPR Liviu Codîrlă, Tudor Ciuhodaru, Liliana Mincă, Adrian Diaconu, Ştefan Dalca şi Ion Pârgaru au anunţat conducerea Camerei Deputaţilor că se vor afilia grupului PSD.

Până la anunţul celor şapte deputaţi, UNPR număra 63 de parlamentari: 42 de deputaţi şi 21 de senatori.