Fostul ofiţer SRI Daniel Dragomir şi-a lansat partidul Alianţa Naţională

Fostul ofițer al SRI Daniel Dragomir a anunțat, duminică pe Facebook, înființarea Partidului Alianța Națională. Acesta a precizat că formațiunea este una care își fondează ideologia pe principii conservatoare și patriotice.

RomaniaTV.net
06 ian. 2019, 14:34
Fostul ofiţer SRI Daniel Dragomir şi-a lansat partidul Alianţa Naţională

„Anunț astăzi înființarea Partidului Alianța Națională, care îi are ca fondatori pe Dan Chitic, Aurelian Popa și Lucian Dumitrașcu. Partidul Alianța Națională este o mișcare națională care își fondează ideologia pe principii patriotice, conservatoare, de respectare a tradițiilor și valorilor românești, pe sprijinirea capitalului autohton. Susțin această mișcare național-patriotică, ea fiind exprimarea politică a dezideratelor România 3.0”, a scris Daniel Dragomir, duminică pe Facebook.

Dragomir a adăugat că pe 24 ianuarie va fi organizată o conferință de lansare a noii formațiuni, unde va fi prezentat și programul politic.

Potrivit site-ului oficial al noului partid, obiectivele principale ale formațiunii sunt „Distrugerea statului paralel și tragerea la răspundere a tuturor celor care au comis abuzuri împotriva românilor; Aducerea instituțiilor de forță în matca lor constituțională și respectarea voinței cetățenilor în fața oricăror influențe ale cercurilor de interese din țară și din exterior; Redarea demnității și afirmarea suveranității țării prin punerea românilor pe primul loc în orice demers politic; Afirmarea voinței suverane a intereselor românilor în Uniunea Europeană”.

Fostul ofiţer SRI Daniel Dragomir a anunțat, în decembrie 2017, lansarea platformei civice România 3.0, cu ajutorul căreia și-a propus crearea unor strategii prin care România să-şi poată redobândi demnitatea naţională.

Partidul Alianța Națională apare în contextul în care 2019 este an electoral, în luna mai având loc alegerile europarlamentare, iar cele prezidențiale spre finalul anului.