Fostul parlamentar Cătălin Mardare preia luni funcţia de consul general al României la Sevilla

Cătălin Mardare, fost prefect şi parlamentar al judeţului Bacău, va prelua luni funcţia de consul general al României la Sevilla (Spania).

30 mart. 2014, 10:21
Fostul parlamentar Cătălin Mardare preia luni funcţia de consul general al României la Sevilla

„Concomitent cu asigurarea de asistenţă şi servicii consulare care să vină, eficient şi promt, în sprijinul românilor stabiliţi ori aflaţi tranzitoriu în zona de competenţă ce mi-a fost încredinţată, voi fi preocupat, împreună cu echipa Consulatului, de reliefarea imaginii şi reprezentarea intereselor României din punct de vedere economic şi cultural„, a declarat pentru Agerpres Cătălin Mardare.

Diplomatul mai vizează să contribuie la „facilitarea unor schimburi care să permită contacte multiple ale spaniolilor interesaţi de România, dar şi românilor ce doresc acţiuni bilaterale în zona Andalusia”.

Anterior numirii în funcţia de consul, Cătălin Mardare a lucrat ca inginer la întreprinderea de Maşini Unelte Bacău, apoi în calitate de şef al serviciului ‘Analiză – Strategie pieţe reglementate’ la Societatea de Investiţii Financiare ‘Moldova’ Bacău, secretar al Comisiei de politică externă a Senatului, iar de doi ani ocupa funcţia de şef al Oficiului Consular al României la Castellon de la Plana (Spania).