Fostul preşedinte al CCA Moldova a fost găsit spânzurat. A lăsat un bilet de adio

Fostul preşedinte al Consiliului Coordonator al Audiovizualului (CCA), Gheorghe Gorincioi a fost găsit spânzurat, miercuri, la vila sa din localitatea Pârâta, raionul Dubăsari. 

29 iul. 2015, 06:24
Fostul preşedinte al CCA Moldova a fost găsit spânzurat. A lăsat un bilet de adio

Fostul preşedinte al Consiliului Coordonator al Audiovizualului (CCA), Gheorghe Gorincioi a fost găsit spânzurat, astăzi, la vila sa din localitatea Pârâta, raionul Dubăsari. Informaţia a fost confirmată pentru Publika TV de reprezentanţii Inspectoratului General de Poliţie.

Corpul neînsuflețit al bărbatului a fost găsit de ginerele acestuia. Poliţia spune că Gorincioi a lăsat un bilet de adio. Potrivit poliției, acesta le cere soției, copiilor și nepoților „să nu-l condamne pentru că el a procedat corect”.

PUBLIKA.MD menţionează că Gheorghe Gorincioi a fost condamnat la patru ani de închisoare, cu suspendare pe un termen de trei ani. Acesta a fost găsit vinovat de corupere pasivă.

În ianuarie 2011, Gorincioi, împreună cu fostul şef al Direcţiei Administrative a CCA Terente Cherdivară, au estorcat de la un agent economic 110.000 de lei pentru a nu iniţia controale de verificare a calităţii mărfurilor şi volumului serviciilor îndeplinite, în rezultatul executării contractului de achiziţii semnat cu CCA.