Fostul primar din Cernavodă, trimis în judecată pentru că ar fi atribuit preferenţial mai multe contracte publice

Publicat: Miercuri, 27 Decembrie 2017 14:40 // Actualizat: Miercuri, 27 Decembrie 2017 14:40 // Sursa: romaniatv.net

Procurorii DNA l-au trimis în judecată pe fostul primar al oraşului Cernavodă, Marian Mircea, pentru abuz în serviciu. Fostul edil este suspectat că ar fi atribuit preferenţial unor societăţi comerciale mai multe contracte de achiziţii publice, producând un prejudiciu de peste un milion de lei.

Procurorii anticorupţie au trimis-o în judecată pe Mariana Mircea, fost primar aloraşului Cernavodă, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, în formă continuată.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Constanța au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatei 

MIRCEA MARIANA, la data faptei primar al orașului Cernavodă, județul Constanța, în prezent consilier local în aceleiași oraș, cu privire la săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit în formă continuată.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt: 

În perioada decembrie 2010 – martie 2012, inculpata Mircea Mariana, în calitate de primar al orașului Cernavodă, județul Constanța, în exercitarea atribuțiilor, a atribuit în mod preferențial și cu încălcarea dispozițiilor legale în materie, unor societăți comerciale agreate, mai multe contracte de achiziții publice (reparații, renovări ale unor clădiri ce aparțin unor instituții publice, construcția unor fântâni arteziene, etc.).

În același context, în scopul de a favoriza diverse firme, inculpata Mircea Mariana a creat premisele atribuirii directe a contractelor de achiziție, dând dispoziții subordonaților să fragmenteze lucrările sau serviciile contractate, astfel încât să nu fie depășit pragul valoric de 15.000 euro prevăzut de dispozițiile art. 19 din OUG nr. 34/2006.

Ulterior, inculpata a semnat aceste contracte, a aprobat recepția lucrărilor/serviciilor contractate și a dispus plata acestora (în unele cazuri lucrările nu au fost realizate conform proiectului).

Urmarea acestor demersuri infracționale a fost prejudicierea patrimoniului orașului Cernavodă cu suma totală de 1.078.384 lei, concomitent cu obținerea unui folos necuvenit pentru firmele care au contractat lucrările în condițiile de mai sus, reprezentând sumele încasate.

În cauză s-a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra unor imobile ce aparțin inculpatei. 

Primăria municipiului Cernavodă s-a constituit parte civilă cu suma de 1.078.384 lei. 

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanța, cu propunere de a se menține măsura asigurătorie dispusă în cauză. 

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
mariana mircea primaria cernavoda
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.6495
RON
11 Dec
noapte 0 °
zi 3 °
Ultimele joburi adaugate
24 H