Fostul şef al ANAF Sorin Blejnar, la Parchetul General, martor în dosarul „Portocală”: „M-a pus să fac denunţuri”

Sorin Blejnar s-a prezentat, joi, la Parchetul General, ca să depună înscrisuri pentru a-şi susţine plângerea împotriva fostului procuror Mircea Negulescu. Fostul şef ANAF a spus că a fost obligat de Mircea Negulescu să facă denunţuri împotriva unui "fost preşedinte".  

RomaniaTV.net
24 mai 2018, 07:30
Fostul şef al ANAF Sorin Blejnar, la Parchetul General, martor în dosarul „Portocală”: „M-a pus să fac denunţuri”

UPDATE: Întrebat dacă i s-a cerut să facă un denunț împotriva lui Traian Băsescu, Blejnar a răspuns: „Poate mi s-a cerut, dar n-am făcut niciun denunț în viața mea nimănui, niciodată”.

Solicitat să precizeze ce înseamnă când afirmă că Negulescu i-a cerut să-l ajute „să cutremure România”. Sorin Blejnar a răspuns: „Arestarea eventual a unui fost preşedinte de stat pe o minciună nu ar fi cutremur în România?”.

Întrebat cine i-a cerut să facă denunț, Sorin Blejnar a replicat: „Da, mi s-a cerut….de către dl Negulescu, uitați-l acolo. Arestarea eventuală a unui fost președinte de stat, o minciună, nu ar fi cutremur în România?”.

Update: Sorin Blejnar a declarat la ieșirea de la Parchet că Mircea Negulescu l-a pus să facă denunțuri. Şi în octombrie 2017, Sorin Blejnar a scris pe Facebook că Negulescu i-a propus să facă mai multe denunțuri.

Întrebat de jurnalişti dacă este vorba despre un nou dosar, Sorin Blejnar a răspuns: „Mă vedeţi cu avocat?”.

Citeşte şi: Sorin Blejnar, fostul şef al ANAF, a fost achitat în dosarul „Motorina”. Decizie în primă instanţă

Sorin Blejnar a fost achitat în primă instanţă în dosarul „Motorina”, în care era acuzat de complicitate la evaziune fiscală şi sprijinire a unui grup infracţional organizat. Decizia a fost luată de magistraţii Tribunalului Braşov şi nu este definitivă.

Sorin Blejnar a fost trimis în judecată, alături de alţi inculpaţi, într-un dosar în care prejudiciul este, potrivit acuzării, de aproximativ 22 de milioane de lei.

Potrivit procurorilor DIICOT Braşov, membrii grupării sprijinite de Blejnar şi Marta ar fi iniţiat un amplu mecanism evazionist pentru a nu plăti accize pentru aproximativ 5.000 de tone de motorină achiziţionate în regim suspensiv şi comercializate pe piaţa internă. În acest mod, bugetul de stat ar fi fost prejudiciat cu peste 10,5 milioane de lei reprezentând TVA şi peste 10,8 milioane de lei reprezentând accize pentru motorină, suma totală a prejudiciului fiind estimată la aproape 22 de milioane de lei.