Fostul şef al FBI, James Comey, dezvăluie că Donald Trump i-a cerut să renunţe la o anchetă

James Comey are de gând să declare în timpul audierii din Comisia de Informaţii a Senatului că preşedintele american a insistat să renunţe la ancheta care viza legăturile fostului consilier pentru securitate naţională cu agenţii Kremlinului, potrivit CNN.

01 iun. 2017, 05:57
Fostul şef al FBI, James Comey, dezvăluie că Donald Trump i-a cerut să renunţe la o anchetă

Senatorii nu au anunţat până în acest moment o dată pentru audierea directorului demis al FBI în Comisia de Informaţii.

Potrivit unor surse, directorul demis a discutat privat cu procurorul-special Robert Mueller, pentru a stabili detaliile mărturiei sale cu privire la întâlnirile pe care le-a avut cu preşedintele american şi cum acesta din urmă i-a cerut deschis să renunţe la ancheta care-l privea pe Michael Flynn.

Însă Comey ar putea să refuze în timpul mărturiei să discute despre detaliile investigaţiei cu privire la posibilele legături dintre asociaţii campaniei Trump şi agenţii Rusiei.

În schimb, acesta se va concentra asupra interacţiunilor tensionate pe care le-a avut cu preşedintele de la Casa Albă, înainte ca acesta să-l demită de la conducerea FBI pentru gestionarea investigaţiei cu privire la implicarea agenţilor ruşi în alegerile prezidenţiale din Statele Unite, în încercarea de a înclina balanţa electorală în favoarea republicanului Donald Trump, potrivit Mediafax.

Citeşte şi Fostul consilier al lui Donald Trump, Michael Flynn, predă comisiei din Senat documente privind presupusele sale legături cu Rusia

În urmă cu două săptămâni, presa americană a publicat un raport întocmit de Comey în urma unei interacţiuni cu preşedintele Trump.

Miliardarul republican i-a cerut  lui Comey să renunţe la investigaţia care-l viza pe Michael Flynn, acuzat că a vorbit în repetate rânduri cu ambasadorul rus de la Washington în ziua implementării ultimelor sancţiuni antiruse de către administraţia Obama.

Preşedintele Trump a catalogat investigaţia drept o ”vănătoare de vrăjitoare” şi s-a plâns că este cel mai persecutat preşedinte din istoria Statelor Unite.