Fostul şef al IPJ şi fostul şef al DGA Prahova, aduşi din arest la DNA pentru confruntare cu denunţătorul din dosar

Fostul şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova, Viorel Dosaru, şi fostul şef al Direcţiei Generale Anticorupţie Prahova, Constantin Ispas, au fost scoşi din arest, vineri, şi duşi la DNA Ploieşti pentru a fi confruntaţi cu denunţătorul din dosarul în care sunt arestaţi şi în care este cercetat şi deputatul Sebastian Ghiţă.

22 apr. 2016, 09:05
Fostul şef al IPJ şi fostul şef al DGA Prahova, aduşi din arest la DNA pentru confruntare cu denunţătorul din dosar

 Viorel Dosaru şi Constantin Ispas au fost aduşi încătuşaţi, vineri, din arest, la sediul DNA Ploieşti, unde, potrivit unor surse judiciare, sunt confruntaţi în faţa procurorilor, cu Răzvan Alexe, un apropiat al fostei conduceri a PSD Prahova, care este denunţător în dosarul în care poliţişti, procurori şi politicieni importanţi din Prahova sunt cercetaţi pentru corupţie, potrivit Agerpres.

La sosirea la sediul DNA, Răzvan Alexe a spus că s-a prezentat la Parchetul anticorupţie ca martor, fără a preciza în ce dosar. Alexe este cercetat de către procurorii prahoveni de la mai multe parchete, fiind inculpat sau trimis în judecată în mai multe dosare penale pentru infracţiuni diverse, de la evaziune fiscală cu prejudicii foarte mari până la corupţie.

La scurt timp după ce procurorii Parchetului Curţii de Apel Ploieşti au început cercetarea împotriva sa într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 35 de milioane de euro, Alexe, care este cunoscut în mediul poilitic din Prahiova drept un apropiat al familiei preşedintelui Consiliului Judeţean Prahova Mircea Cosma, a început să facă denunţuri la DNA împotriva mai multor politicieni din acest judeţ.

Potrivit unor surse judicare, printre politicienii denunţaţi se numără deputatul Sebastian Ghiţă, dar şi fostul primar al Ploieştiului, senatorul Andrei Volosevici, care, după ce şi-a lansat candidatura pentru încă un mandat la Primăria Ploieşti, a anunţat că se retrage din cursa electorală ca urmare a începerii urmăririi penale împotriva sa.

Aceleaşi surse judiciare susţin că Răzvan Alexe este, de asemnea, denunţător în cel de-al patrulea dosar de corupţie al deputatului Sebastian Ghiţă, în care sunt cercetaţi fostul şef al IPJ Prahova Viorel Dosaru, fostul şef al DGA Prahova Constantin Ispas, fostul şef al Parchetului Curţii de Apel Ploieşti, procurorul Liviu Tudose, fostul adjunct al acestei instituţii, procurorul Aurelian Mihăilă, şi alţi poliţişti, procurori şi politicieni suspectaţi că au protejat afacerile lui Alexe şi l-au informat pe acesta cu privire la anchetele derulate de diverse organe judiciare în ceea ce-l priveşte.

Vineri, Înalta Curte de Casaţie şi Jusitiţie a prelungit cu încă 30 de zile arestul preventiv pentru Viuorel Dosaru, Constantin Ispas şi Liviu Tudose, în dosarul în care Răzvan Alexe a făcut denunţurile.