Fostul şef ANI, Horia Georgescu, la Poliţie pentru controlul judiciar

Fostul şef al Agenţiei Naţionale de Integritate, Horia Georgescu, a fost, joi, la Secţia 3 Poliţie din Capitală, unde trebuie să meargă după ce a fost eliberat din arest şi pus sub control judiciar, el spunând că este o procedură stabilită de instanţă, pe care o respectă.

16 iul. 2015, 08:31
Fostul şef ANI, Horia Georgescu, la Poliţie pentru controlul judiciar

Horia Georgescu a declarat, după ce a ieşit din sediul Secţiei 3 Poliţie, că instanţa a stabilit obligaţiile din cadrul măsurii controlului judiciar.

Citeşte şi: Horia Georgescu scapă de arestul preventiv. Fostul şef ANI va fi judecat sub control judiciar

„Este o procedură, sunt condiţii impuse de instanţă, pe care le respect”, a spus Horia Georgescu, întrebat care sunt interdicţiile care i-au fost impuse prin controlul judiciar.

Fostul preşedinte al Agenţiei Naţionale de Integritate a fost eliberat în 9 iulie din arest, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis definitiv ca Horia Georgescu să fie judecat sub control judiciar, în dosarul vizând despăgubiri ilegale de la Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP).

Horia Georgescu este obligat ca în perioada în care se află sub control judiciar, respectiv până în 6 septembrie, să se prezinte la secţia de poliţie în zilele stabilite prin programul de supraveghere şi la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţă ori de câte ori este chemat.

De asemenea, Horia Georgescu are intedicţie să părăsească ţara fără încuviinţarea judecătorului şi să comunice, direct sau indirect, pe orice cale, cu ceilalţi inculpaţi, cu martorii sau experţii din cauză, fiind obligat totodată să informeze instanţa dacă îşi schimbă locuinţa.

Horia Georgescu a stat în arest preventiv aproape patru luni, din 18 martie.

În dosarul ANRP, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus, în 9 aprilie, trimiterea în judecată a opt persoane care, la data faptelor, făceau parte din Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor, precum şi a patru inculpaţi care aveau calitatea de experţi evaluatori autorizaţi.