Fostul şef de campanie a lui Trump vrea să investigheze scurgeri de informaţii difuzate de CNN

Purtătorul de cuvânt al lui Paul Manafort, fostul șef de campanie al președintelui american Donald Trump, i-a cerut marți inspectorului general al Departamentului de Justiție al SUA să investigheze scurgerile de informații, după ce CNN a dezvăluit că Manafort a fost supravegheat în baza unor ordine secrete ale justiției, informează Reuters.

20 sept. 2017, 07:31
Fostul şef de campanie a lui Trump vrea să investigheze scurgeri de informaţii difuzate de CNN

Jason Maloni, purtătorul de cuvânt al lui Manafort, a anunțat că i-a cerut Departamentului de Justiție să ‘dea publicitate orice discuție interceptate care îl implică pe el și pe orice non-american, astfel ca părțile interesate să poată ajunge la aceeași concluzie ca Departamentul de Justiție: nu există nicio dovadă acolo’.

Supravegherea lui Manafort, personaj-cheie în ancheta Departamentului de Justiție american privind amestecul Rusiei în campania electorală din SUA, a durat până la începutul lui 2017, ‘incluzând perioada în care se știa că Paul Manafort discută cu președintele Donald Trump’, a relatat CNN.

Manafort a fost supravegheat în cadrul unei anchete a FBI ce a demarat în 2014 cu privire la activitatea unor firme de consultanță din Washington pentru fostul partid aflat la putere în Ucraina. Supravegherea a fost întreruptă în 2016 și apoi reluată, potrivit Agerpres.

Citeşte şi CNN: Fostul şef de campanie al lui Donald Trump, interceptat doi ani de Administraţia Obama. Era suspectat de strânse legături cu Rusia

Interceptările serviciilor de securitate au inclus ‘comunicații care au creat îngrijorare în rândul investigatorilor, conform cărora Manafort i-ar fi încurajat pe ruși să ajute la campanie’, a raportat CNN.

Paul Manafort a participat în iunie 2016, alături de fiul și ginerele lui Trump, Donald Trump Jr. și Jared Kushner, la o întrevedere cu un avocat rus, în scopul presupus de a aduna informații compromițătoare despre contracandidata democrată Hillary Clinton, a mai dezvăluit CNN.