Fostul trezorier al PNL, dus la DNA Ploieşti pentru audieri în dosarul lui Andrei Chiliman

Consilierul local de la Primăria sectorului 1 București Ion Brad a fost adus, joi, la sediul DNA Ploiești unde va fi audiat în dosarul în care este cercetat și primarul Andrei Chiliman.

RomaniaTV.net
18 iun. 2015, 16:08
Fostul trezorier al PNL, dus la DNA Ploieşti pentru audieri în dosarul lui Andrei Chiliman

Ion Brad, care a fost şi trezorier al PNL, a fost adus cu mandat, acesta urmând să fie audiat de procurorii anticorupție la sediul DNA Ploiești.

Procurorii anticorupţie prahoveni îl audiază de mai multe ore şi pe primarul Sectorului 1 al Capitalei, Andrei Chiliman, care a fost ridicat, joi, de la aeroportul „Henri Coandă”. Acesta este cercetat pentru fapte din sfera corupției care au legătură cu dosarul cumnatului premierului Victor Ponta, Iulian Herțanu.

Procurorii DNA au făcut joi percheziţii în 7 locații din București, dintre care una este sediul unei instituții publice, într-un dosar de corupție și infracțiuni asimilate celor de corupție comise în perioada 2006 – 2015. Potrivit unor surse judiciare, percheziţii au avut loc şi la Primăria Sectorului 1. Primarul Andrei Chiliman ar fi suspectat de trafic de influenţă în dosarul în care este cercetat şi Iulian Herţanu, cumnatul premierului Victor Ponta.

Primarul Andrei Chiliman s-a întors joi in ţară, iar de la aeroport a direct la audieri. „Nu știu ce acuzații mi se aduc. Nu am ce să comentez”, a afirmat Chiliman pe Aeroportul Otopeni, de unde a plecat însoțit către DNA Ploieşti.

„Procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Ploiești au efectuat cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție și infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție comise în perioada 2006 – 2015.

În cursul zilei de 18 iunie 2015, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, au fost efectuate percheziții domiciliare în 7 locații, situate în municipiul București, dintre care una este sediul unei instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice”, se arată într-un comunicat DNA. 

Potrivit unor surse judiciare, primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, ar fi suspectat de trafic de influenţă, faptă care are legătură cu dosarul lui Iulian Herțanu, cumnatul premierului Victor Ponta. Procurorii DNA Ploiești au efectuat percheziții la sediul Primăriei Sectorului 1 şi la locuințele lui Vlad Moisescu și a Ioanei Costescu, doi apropiaţi ai primarului Chiliman. 

Citeşte şi: Ludovic Orban, reacţie la percheziţiile care îl vizează pe primarul Sectorului 1 Andrei Chiliman

Potrivit surselor citate, directorul SC Romair Consulting SRL, Gheorghe Boeru, cercetat în dosarul „Herțanu”, ar fi dat mită pentru obținerea unor contracte de consultanță cu Primăria sectorului 1.

Sursele citate de Agerpres au precizat că sunt cercetate mai multe infracțiuni, între care cea de trafic de influență.