Deputatul PNL Theodor Nicolescu şi fosta şefă ANRP, Ingrid Zaarour, audiaţi la DNA

Foşti şefi ai ANRP sunt audiaţi, luni, la DNA, în dosarul în care a fost citat şi şeful Agenţiei Naţionale de Integritate, Horia Georgescu. Deputatul PNL Theodor Cătălin Nicolescu a fost adus cu mandat la Direcţia Naţională Anticorupţie. La scurt timp, în faţa procurorilor a ajuns şi fosta şefă ANRP, Ingrid Zaarour.

16 mart. 2015, 08:04
Deputatul PNL Theodor Nicolescu şi fosta şefă ANRP, Ingrid Zaarour, audiaţi la DNA

Deputatul PNL Theodor Cătălin Nicolescu a fost adus cu mandat la DNA, luni, în acelaşi dosar în care este audiat şi şeful Agenţiei Naţionale de Integritate, Horia Georgescu.

Citeşte şi: Horia Georgescu, adus cu MANDAT la DNA. Şeful ANI este AUDIAT în legătură cu ANRP

Potrivit unor surse judiciare, anchetatorii vizează retrocedarea ilegală a unor imobile supraevaluate.

Theodor Cătălin Nicolescu, deputat de Argeş, a ocupat în trecut funcţia de vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor, în perioada octombrie 2005 — mai 2008.

Citeşte şi: Guvernul sesizează DNA: Retrocedări la ANRP pe motive „excepţionale” de depresie, colon iritabil, osteoporoză

La DNA a fost adusă pentru audieri și Ingrid Zaarour, fost președinte al ANRP.

Ingrid Zaarour a ocupat funcţia de preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor, până în 2009, când conducerea instituţiei fiind preluată de către Ancuţa Gianina Oprea, consiliera preşedintelui PSD Mircea Geoană.

Potrivit unor surse judiciare, în baza unei decizii a Curţii de Conturi a României, au fost reevaluate 452 de dosare de despăgubire de la ANPR şi s-a constatat că 94 de dosare au fost supraevaluate cu 20%.