CRISTI BORCEA, şase ani şi patru luni de închisoare CU EXECUTARE. Povestea „Playboy-ului” din fotbal

Fotbalul l-a făcut mare, fotbalul l-a băgat la închisoare. Este vorba despre Cristi Borcea, fostul acţionar al echipei Dinamo Bucureşti. După ce a adunat o avere de 120 de milioane de euro din fotbal, omul de afaceri a avut şi de suferit din cauza aceleiaşi pasiuni: a avut probleme cu inima, iar acum a fost condamnat la 6 ani şi 4 luni de ÎNCHISOARE CU EXECUTARE ÎN DOSARUL TRANSFERURILOR. 

04 mart. 2014, 12:19
CRISTI BORCEA, şase ani şi patru luni de închisoare CU EXECUTARE. Povestea „Playboy-ului” din fotbal

DOSAR TRANSFERURI. Mărirea lui Borcea coincide cu viaţa sa la clubul Dinamo. În 1995 a ajuns la clubul din Ştefan cel Mare ca simplu angajat: făcea rost jucătorilor de televizoare şi electrocasnice. După un an sub aripa lui Cornel Dinu, Cristi Borcea a reuşit să îşi ia bacalaureatul: avea 26 de ani şi a absolvit un liceu din comuna Fierbinţi, judeţul Ialomiţa. A urcat apoi în ierarhia clubului şi a ajuns pe rând director sportiv, de marketing şi într-un final acţionar.

După 17 ani la Dinamo, Borcea a ajuns la o avere estimată la 120 de milioane de euro: terenuri în Bucureşti, două hoteluri pe litoral, altele la Timişoara şi Botoşani, precum şi case de vacanţă la Miami şi Monte Carlo. În 2011 a fost nevoit să îşi împartă averea după ce a divorţat de prima lui soţie, Mihaela.

Declinul lui Borcea a început în 2008, când a fost trimis în judecată în dosarul transferurilor: procurorii l-au acuzat că i-a vândut pe fotbaliştii Nicolae Mitea, Cosmin Contra şi Paul Codrea la preţuri infime în acte, în timp ce sumele mari au ajuns în conturile sale.

DOSARUL TRANSFERURILOR: Mutare-surpriză a fraţilor Becali înainte de verdict

Tot din cauza fotbalului, Borcea a fost la un pas de moarte: în 2012 a fost operat pe cord şi i s-a interzis să mai calce pe stadion cel puţin jumătate de an. Atunci a fost momentul când şi-a vândut acţiunile la Dinamo.

Borcea a ajuns acum în cea mai neagră perioadă a sa: a fost condamnat la peste  şase ani de închisoare în dosarul transferurilor şi noua lui căsnicie scârţâie. Presa mondenă despre o relaţie extraconjugală cu fostul fotomodel Valentina Pelinel.

Peste toate, Borcea s-a trezit şi cu un proces de paternitate: o avocată din Bucureşti îi cere omului de afaceri să îi recunoască fiul. Oficial, Borcea are 4 copii, 3 cu Mihaela şi unul cu Alina. În ce priveşte justiţia, Borcea se luptă în instanţă cu două dosare penale: cel al transferurilor şi cel al retrocedărilor ilegale, unde este judecat alături de primarul Constanţei, Radu Mazăre.

Cum a aşteptat Cristi Borcea sentinţa în dosarul Transferurilor

Cristian Borcea aşteapta cu sufletul la gură senţinţa în „Dosarul Transferurilor”. Potrivit spynews.ro, Borcea  şi-a cumpărat cam tot ce crede el că-i trebuie pentru eventualitatea întemniţării: treninguri, maiouri, lenjerie intimă, tricouri, mai multe perechi de şlapi şi pantofi sport, prosoape, gel de duş, cremă de corp şi alte cosmetice.  Potrivit apropiaţilor fostului acţionar dinamovist, geamantanul este pregătit deja de aproape o săptămână semn că acesta se teme crunt de sentinţă.