FOTBALUL va fi introdus în PROGRAMA ŞCOLARĂ 2015-2016. Anunţul Guvernului

Programa educaţională va include, începând cu anul şcolar 2015-2016, o oră de fotbal pe săptămână, pentru şcoala primară, gimnazială şi liceu, a anunţat, miercuri, premierul Victor Ponta. 

29 oct. 2014, 12:49
FOTBALUL va fi introdus în PROGRAMA ŞCOLARĂ 2015-2016. Anunţul Guvernului

Măsura a fost anunţată de Victor Ponta în timpul unei discuţii cu primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, şi ministrul Sportului, Gabriela Szabo, pe tema organizării la Bucureşti a unor partide din cadrul Campionatului European de fotbal din 2020. La întâlnire au participat şi antrenorul echipei naţionale de fotbal, Anghel Iordănescu, vicepremierii Liviu Dragnea şi Gabriel Oprea.

Elevii ar putea studia o NOUĂ MATERIE la şcoală. Despre ce OPŢIONAL este vorba

Ponta a anunţat astfel introducerea, în programa şcolară 2015-2016, a fotbalului. ‘‘O oră pe săptămână (…) pentru şcoala primară, gimnazială şi liceu, desfăşurarea programului de integrare socială prin sport (…) şi, de asemenea, un program de competiţii la nivelul Corpului Diplomatic pe care MAE îl va gestiona’, a spus premierul.

Ponta a susţinut de asemenea că trebuie realizat, în primul rând, prin Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, un program de construcţie a 400 terenuri de fotbal la nivel naţional, la care se adaugă modernizarea stadioanelor Steaua, Dinamo şi Rapid, precum şi a celui din vecinătatea Arcului de Triumf, din Bucureşti, unde terenurile vor fi folosite pentru antrenament. Partidele de fotbal vor fi organizate doar pe Arena Naţională din Capitală.

Ponta l-a felicitat pe Iordănescu pentru revenirea la echipa naţională de fotbal

Ponta a mai arătat că infrastructura rutieră va fi pregătită conform Master Plan-ului de Transport convenit cu oficialii Comisiei Europene.

„Ceea ce înseamnă că, în 2020, din Europa Occidentală, Ungaria, încoace până la Bucureşti se va merge pe autostradă„, a adăugat Ponta.

În luna septembrie, oraşul Bucureşti a fost desemnat, la Geneva, de membrii Comitetului Executiv al UEFA, să găzduiască, pe Arena Naţională, patru meciuri, trei din faza grupelor şi unul din optimile de finală, în cadrul turneului final al Campionatului European de fotbal din 2020, alături de alte 12 oraşe.