Fotografia care a creat controverse pe reţelele de socializare

O artistă din India a creat controverse pe o reţea de socializare încercând să schimbe mentalitatea oamenilor privind menstruaţia. Tânară a postat pe contul oficial de Instagram o fotografie în care apare cu pantalonii pantalonii pătaţi de sânge.

17 apr. 2015, 16:06
Fotografia care a creat controverse pe reţelele de socializare

Rupi Kaur, artista si poeta din India, a realizat recent un proiect intitulat Period. (Perioada), prin care incearca sa schimbe mentalitatea oamenilor cu privire la menstruatie.

Potrivit kudika.ro, femeia a postat pe contul oficial de Instagram o fotografie cu ea in pat, intr-un tricou si pantaloni de trening. Aflata la menstruatie, se poate observa putin sange atat pe pantaloni, cat si pe cearsaful de pat. Poza a starnit imediat controverse, reprezentantii Instagram hotarand sa o stearga de pe contul de socializare.

„Ma intreb de ce incercam sa imi ascund tampoanele si absorbantele de cei din jurul meu si de ce imi era prea rusine sa le spun oamenilor ca ma doare burta pentru ca sunt la menstruatie sau de ce nu pot face anumite lucruri din cauza ciclului. De ce mintim in continoare? De parca este un lucru rau in a avea menstruatie. Si asta este o mica parte din problema. Situatia este mult mai complicata. Cand sunt la menstruatie, unele femei nu pot vizita locurile lor de cult, nu isi pot parasi locuintele sau nu pot gati pentru familiile lor deoarece sunt considerate MURDARE”, a declarat Rupi Kaur pentru Huffingtonpost.