Fotografie SPECTACULOASĂ cu Terra, făcută din spaţiu. A fost prima oară când s-au observat aceste detalii

Echipajul misiunii Apollo 17 a realizat o fotografie a Terrei la 7 decembrie 1972, în timp ce se îndrepta spre Lună, iar acum imaginea a fost dată publicităţii de NASA.

RomaniaTV.net
09 dec. 2015, 13:13

Această fotografie este prima în care se vede perfect calota polară australă a planetei. De asemenea, este vizibilă aproape întreaga linie de coastă a Africii și Peninsula Arabia.

Misiunea Apollo 17 este ultima care a dus un echipaj uman pe Lună. Echipajul acestei misiuni a fost format din comandantul navei Eugene Cernan, pilotul capsulei spațiale Ron Evans și Harrison „Jack” Schmitt, pilotul vehiculului selenar Challenger.

NASA s-a săturat de teoriile conspiraţiei: A făcut publice 8.400 de imagini ale misiunilor Apollo pe Lună FOTO

Aselenizarea a avut loc în apropiere de Montes Taurus, în Marea Serenitatis. În cadrul acestei misiuni Eugene Cernan și Harrison Schmitt au realizat o serie de măsurători și experimente printre care determinarea temperaturii, profile gravimetrice, numărare de meteoriți, măsurători ale electricității solului, atmosferice, ale nivelului de radiații cosmice, observații seismologice și au prelevat eșantioane de rocă selenară.

Reîntoarcerea lui Apollo 17 a avut loc fără probleme deosebite, capsula amerizând în Pacific la 19 decembrie 1972, de unde a fost recuperată de un portavion american.