Fotografiile care au ŞOCAT Franţa: Adolescentul român bătut la Paris, TUMEFIAT de loviturile primite FOTO

Cotidianul britanic The Telegraph a publicat miercuri în ediţia sa online sub titlul 'Fotografia care va şoca Franţa' poze prezentate ca fiind ale adolescentului român de etnie romă linşat vineri într-o suburbie a Parisului, notează AFP.

RomaniaTV.net
19 iun. 2014, 06:12

Cele doua fotografii arată un tânăr care zace într-un cărucior de supermarket, cu faţa tumefiată şi plină de sânge. Potrivit The Telegraph, este vorba despre Darius, adolescentul în vârstă de 16 ani care se află în spital între viaţă şi moarte după ce a fost victima unei agresiuni.

‘Este fotografia care va şoca Franţa’, începe articolul în care se explică, totuşi, că autenticitatea pozelor nu a fost ‘verificată pe lângă membri ai familiei’ tânărului, informează Agerpres.

Fotografiile au fost trimise publicaţiei britanice ‘de un bărbat care trăieşte lângă tabăra mizerabilă pe care adolescentul, familia sa şi alte persoane au construit-o în jurul unei case abandonate’, în localitatea Pierrefitte-sur-Seine, explică articolul.

Potrivit The Telegraph, acest bărbat, care doreşte să rămână anonim, a afirmat că, vineri seară, l-a găsit pe adolescent zăcând inconştient într-un cărucior.

Redacţia publicaţiei britanice, contactată de AFP, nu a fost disponibilă pentru a comenta publicarea fotografiilor în cauză.

Serviciul foto al ziarului francez Le Parisien a informat că a obţinut, de asemenea, ‘aceste fotografii’, însă ‘a decis să nu le utilizeze’.

Adolescentul în vârstă de 16 ani, pe nume Darius, trăia împreună cu familia sa şi cu alţi romi într-o casă dezafectată pe care romii au transformat-o în tabără la Pierrefitte-sur-Seine. Conform unei surse poliţieneşti, mai multe persoane l-au luat cu forţa din tabără şi l-au dus apoi într-o pivniţă, unde s-a produs agresiunea. Vineri seara târziu, el a fost găsit abandonat în stare de inconştienţă într-un cărucior de supermarket abandonat în apropiere de La Cité des Poètes, un cartier cu probleme.

Grav rănit cu leziuni craniene, adolescentul a fost internat într-un spital din Paris, iar ‘pronosticul său vital este angajat’, a afirmat marţi seară procurorul Sylvie Moisson, însărcinată cu ancheta, precizând că acest ‘act de barbarie’ a avut ca mobil ‘răzbunarea personală’.

Fotografiile necenzurate pot fi văzute AICI.