Fotograful britanic David Hamilton a fost găsit mort în casa sa din Paris

Fotograful britanic David Hamilton, acuzat recent că ar fi abuzat mai multe femei, a fost găsit mort, vineri seară, în casa sa din Paris, informează euronews.com.

26 nov. 2016, 12:59
Fotograful britanic David Hamilton a fost găsit mort în casa sa din Paris

Presa franceză a transmis că trupul fără suflare al fotografului în vârstă de 83 de ani a fost găsit de o vecină de-a sa care a anunţat poliţia.

O sursă din poliţie a declarat pentru Reuters că artistul s-ar fi sinucis, însă acest lucru nu a putut fi confirmat. Circumstanţele în care a survenit decesul nu sunt clare, iar poliţia a deschis o anchetă.

Revista Paris Match scrie că mai multe medicamente au fost găsite în apropierea trupului fotografului.

David Hamilton, care a colaborat cu reviste precum Elle, Queen, Twen şi Vogue, era cunoscut pentru imaginile sale cu modele foarte tinere care apăreau nud sau semi-nud, pentru care a devenit controversat şi acuzat de pornografie infantilă.

Cărţile sale au fost vândute în milioane de copii, în anii 1970 şi 1980, iar imaginile surprinse de el au apărut mulţi ani pe cărţi poştale sau afişe.

Vedeta franceză de televiziune Flavie Flament l-a acuzat pe Hamilton că a violat-o, în 1987, pe când ea avea 13 ani. Ea a dezvăluit acest lucru în cartea ”The Consolation”, publicată în urmă cu o lună. Fotograful a negat acuzaţiile. La aflarea veştii morţii lui Hamilton, Flament a transmis cp etse ”devastată”, scrie Paris Match.

Alte trei femei au făcut aceleaşi acuzaţii la adresa lui David Hamilton.

Stabilit la Paris la vârsta de 20 de ani și având ca inspirație pictura impresionistă, David Hamilton a devenit celebru în anii 1970 pentru fotografiile sale fluide care au suscitat admirația, dar și pentru imaginile cu fete dezbrăcate, sursă de controverse.

„Feminiștii m-au lăsat mereu în pace. Iar munca mea nu are nimic de a face cu vulgaritatea epocii noastre actuale”, a răspuns el criticilor într-un interviu pentru revista Gala din mai 2015.