Francois Hollande reacţionează: Cazul romului BĂTUT pentru JAF până a ajus în COMĂ este „INUMAN”

Reacţii la cel mai înalt nivel s-au produs după ce un tânăr român a fost aproape omorât în bătaie în Franţa de 12 invidivizi. Preşedintele şi premierul Franţei au condamnat atacul, descriindu-l drept inuman şi nejustificat, şi au dat asigurări că autorităţile fac totul ca să-i găsească pe agresori.

RomaniaTV.net
17 iun. 2014, 13:11

Tragedia s-a petrecut la periferia Parisului, unde băiatul locuia împreună cu familia şi alte câteva sute de ţigani români. Tânărul de 16 ani a fost găsit inconştient şi abandonat într-un cărucior de supermarket la marginea unei şoselei. Mama lui a fost cea care a sesizat poliţia. Potrivit autorităţilor, cei 12 agresori l-au luat cu forţa din casa în care locuia, l-au băgat într-un beci şi l-au bătut crunt fiindcă bănuiau că a spart apartamentul unei femei.

„L-au luat pentru că a recunoscut un jaf pe care l-a făcut.  Nu ştiu pe cine a deranjat aşa de rău de l-au bătut. Din câte am înţeles, a intrat în casa cuiva şi a furat câteva obiecte”, a  spus unul dintre localnici care auzuise de caz.

Potrivit primarului, românul a fost arestat de mai multe ori pentru jaf de la începutul acestei luni. Edilul spune că în ultimele săptămâni mai multe maşini au fost sparte, iar asta i-a făcut pe localnici să îi urască şi mai mult pe ţiganii români.

„Locuitorii din cartier mi-au spus că erau depăşiţi de numărul de furturi şi de maşini avariate„, a spus Michel Fourcade, primarul din Pierrefitte-sur-Seine.

Tânărul se află acum în comă la un spital din Paris. El şi familia sa locuiau într-o casă părăsită, aflată la marginea şoselei. Ocupaseră casa în mod abuziv în urmă cu trei săptămâni. În urma nenorocirii au fugit cu toţii şi au lăsat în urmă numai mizerie, potrivit vecinilor.