Franţa a declarat starea de CATASTROFĂ NATURALĂ din cauza inundaţiilor

Franța a decretat miercuri stare de catastrofă naturală pentru circa 800 de comune în urma ploilor torențiale care au provocat inundații grave, deschizând calea pentru indemnizații mai rapide pentru sinistrați.

08 iun. 2016, 14:33
Franţa a declarat starea de CATASTROFĂ NATURALĂ din cauza inundaţiilor

Decizia de a recunoaște acest statut pentru 782 de comune din șase departamente a fost luată în ședință de guvern, a indicat ministrul de interne, Bernard Cazeneuve. În jur de 215 dosare ale altor localități așteaptă să fie analizate.

Această hotărâre intervine la o zi după ce noi intemperii au provocat creșteri bruște ale nivelelor apelor în nordul Franței și decesul unui bărbat de 70 de ani, care a murit înecat în mașina sa.

Optsprezece departamente din nord-estul țării au fost plasate miercuri sub cod portocaliu de noi noi furtuni violente.

Citeşte şi Inundaţiile fac ravagii: Franţa decretează STARE de CATASTROFĂ naturală. Bavaria, înghiţită de ape FOTO şi VIDEO

Potrivit evaluării de marți a Asociației franceze de asigurare, valoarea finală a pagubelor asigurate provocate de inundații se ridică la o sumă plasată între 900 de milioane și 1,4 miliarde de euro în acest stadiu.

Precipitațiile violente au provocat săptămâna trecută inundații nemaiîntâlnite în țară, în special în centru. Patru persoane au murit și numeroși locuitori și-au pierdut toate bunurile.

La Paris, Sena a crescut sâmbătă la cel mai înalt nivel al său din 1982, determinând închiderea preventivă a numeroase muzee, printre care Luvru și Orsay, pentru mai multe zile.