FRANTA – BELGIA 1-0. Franţa, prima finalistă la CM 2018. Belgia merge în finala mică

Franţa s-a calificat, marţi, în finala CM 2018 după ce a trecut, la Sankt Petersburg, cu 1-0, de Belgia, în prima semifinală a competiţiei. Singurul gol al meciului a fost marcat de Umtiti, în minutul 51.

10 iul. 2018, 19:45
FRANTA – BELGIA 1-0. Franţa, prima finalistă la CM 2018. Belgia merge în finala mică

Franța a învins la limită Belgia, 1-0, și va întâlni în finală învingătoarea partidei Croația – Anglia, care se joacă miercuri, de la ora 21:00.

Belgia a irosit prima ocazie importantă a partidei. Șutul lui Hazard din minutul 15 s-a dus puțin pe lângă poarta lui Lloris. „Dracii roșii” au continuat să fie periculoși, iar Alderweireld a ratat o ocazie mare în minutul 21, când Lloris a respins printr-un reflex magistral. Francezii au contat pentr prima oară în minutul 39, când Courtois a respins in-extremis șutul fundașului Pavard.

După pauză, Franța a fost cea care a dictat ritmul partidei, iar golul a venit în minutul 51. Umtiti, fundașul Barcelonei, a reluat superb, cu capul, o centrare venită din corner. Belgienii au încercat să egaleze până la final, dar acțiunile lor nu au avut consistență, în ciuda numelor impresionante din ofensivă, precum De Bruyne, Hazard sau Lukaku.

Belgia se pregătește pentru finala mică, unde va întâlni Anglia sau Croația.

FRANTA BELGIA1-0 (0-0)

A marcat: UMTITI 51

FRANTA: Lloris – Pavard, Varane, Umtiti, Lucas Hernandez –  Pogba, Kante, Matuidi (86 Tolisso) – Mbappe, Giroud (85 Nzonzi), Griezmann. Selecţioner: Didier Deschamps.

BELGIA: Courtois – Alderweireld, Kompany, Vertonghen –  Chadli (90 Batshuayi), Fellaini (80 Ferreira-Carrasco), Witsel, Dembele (60 Mertens) – De Bruyne, Lukaku, E. Hazard. Selecţioner: Roberto Martinez.